Uusimmat

Luc Besson haluaa yhä tehdä jatkoa flopanneelle Valerian-elokuvalleen

20.09.2017 09:10 Muropaketin toimitus

Ranskalaisella Luc Bessonilla on Valerianin jatko-osa jo valmiiksi suunniteltuna.

Luc Bessonin ikuisuusprojekti Valerian and the City of a Thousand Planets sai ensi-iltansa kesällä, ja palaute elokuvasta on ollut vähintäänkin ristiriitaista. Toisaalta sarjakuviin perustuva elokuva oli lähdemateriaalia kohtaan hyvin uskollinen, ja sitä kautta monelle varmasti omalaatuinen. Samalla erityisesti elokuvan loppua tarkastellessa on helppoa nähdä, että kritiikki elokuvan sekavuudesta on varsin perusteltua.

Besson on aiemmin sanonut, että hänellä on mielessä kokonainen sarja Valerian-elokuvia. Ainoa mutka matkassa on se, antaako mikään elokuvastudio hänen tehdä niitä lisää. Bessonilla on elokuvan jatko-osa jo valmiiksi suunniteltuna, ja hän käyttää parhaillaan aikaansa kolmannen kehittämiseen. Valerian and the City of a Thousand Planets ei ollut elokuvateattereissa varsinaisesti mikään hitti, mutta Besson on silti toiveikas jatko-osien suhteen.

Besson puhui taannoin italilaiselle BadTaste-sivustolle. Hänen mukaan ihmiset käyvät elokuvissa aivan eri tavalla kuin aiemmin, ja tämä vaikuttaa suuresti siihen miten paljon elokuvat tienaavat elokuvalevityksestä.

”Nykyinen tilanne poikkeaa varsin paljon siitä millainen se oli 5 tai 10 vuotta sitten, koska ihmiset katsovat elokuvia aivan eri tapaa kuin aiemmin. Aiemmin elokuvani olivat teatterilevityksessä 12-20 viikkoa, kun nykyään vastaava aika on vain muutama viikko. Kun elokuva on vedetty pois teattereista, tarjotaan kuluttajille mahdollisuus ostaa netistä digitaalinen katseluoikeus elokuvalle. Sen jälkeen tulevat fyysiset formaatit, DVD ja Blu-ray. Joten mitä Valerianiin tulee, kannattaa odottaa ns. ensimmäisen kierroksen loppuun asti, eli katsoa kuinka hyvin elokuva menestyy teatterin lisäksi näissä muissa formaateissa”, lausuu Besson toiveikkaasti.

Vaikka Valerian and the City of a Thousand Planetsilla ei liene rahkeita aivan valtavaan taloudelliseen menestykseen, voi se silti vielä yllättää VOD ja DVD/Blu-ray -kaupoilla. Samalla tapaa monesta elokuvasta on muodostunut kulttielokuva, joten aika näyttää kuinka Bessonin avaruusoopperan käy.

Valerian and the City of a Thousand Planets saapuu digitaalisille jakelualustoille marraskuun 7. päivä. DVD ja Blu-ray -versiot ilmestyvät myyntiin marraskuun 21. päivä.