”Jatkoa tuskin luvassa”: 2000-luvun parhaan zombielokuvasarjan tulevaisuus näyttää synkältä

15.02.2018 07:45 | Muropaketin toimitus

Vuonna 2002 ilmestynyt 28 Days Later (28 päivää myöhemmin) oli piristysruiske zombigenrelle, ja edesauttoi epäsuorasti myös The Walking Dead -sarjan syntyä. Jatkoa Danny Boylen ohjaama elokuva sai vuonna 2007, mutta sen jälkeen on ollut hiljaista. Ja on ilmeisesti jatkossakin.

Zombifanit ovat odottaneet jatkoa 28 Days Laterille ja sitä seuranneelle 28 Weeks Laterille, mutta turhaan. Välillä zombielokuvasarjan tekijät ovat vihjanneet, että kolmaskin elokuva olisi kiva tehdä, mutta siinä kaikki.

”28 Months Lateria” ei ole valkokankailla näkynyt.

Nyt alkuperäisen 28 Days Later -elokuvan käsikirjoittanut Alex Garland on todennut Reddit-sivuston haastattelutuokiossa, että homma taisi olla tässä. Kun Ex Machinan myötä ohjaajaksikin ryhtyneeltä Garlandilta kysyttiin hölkkäzombien paluusta, oli vastaus masentava:

”Siitä on tavallaan suunnitelmia, mutta epäilen tulevatko ne suunnitelmat koskaan toteutumaan”.

Vielä kolme vuotta sitten, tammikuussa 2015, Alex Garland suhtautui projektiin toiveikkaammin. Tuolloin hän totesi:

”Meillä on idea elokuvaan. Olemme keskustelleet Danny Boylen ja tuottaja Andrew MacDonaldin kanssa siitä melko vakavassa mielessä, joten elokuvan toteutuminen on ihan mahdollista. Kuvio on monimutkainen monestakin syystä, joita en nyt käy läpi, mutta kolmas elokuva on mahdollinen”.

Vuonna 2012 Garland puolestaan oli yhtä pessimistinen kuin nykyään:

”Olen yhä hyvin ylpeä 28 päivää myöhemmin -elokuvasta ja siitä miten hyvän vastaanoton se on saanut vuosien saatossa. Arvostan sitä, mutta suunnitelmissa ei ole tehdä 28 kuukautta myöhemmin -elokuvaa vai miksi sitä nyt onkaan kutsuttu. Olen aina ollut vahvasti sitoutunut tähän sarjaan, joten jos tekeillä olisi uusi elokuva, tietäisin ehdottomasti siitä”.

Nähtäväksi jää, millainen ääni on kellossa kun aihe seuraavan kerran nousee esille.

Alex Garlandin uusi elokuva Annihilation julkaistaan kevään aikana elokuvateattereissa ja tietyillä markkina-alueilla Netflixissä. Garland on siis runsaasti esillä eri medioissa, ja saanee kommentoida myös zombikysymyksiä runsaasti.