”Johnny Depp -parka on aivan hukassa” – Arvostelussa MTV3:n perjantai-illan elokuva Black Mass

28.08.2020 13:46 | Muropaketin toimitus

MTV3 esittää perjantai-illan elokuvana kanavalla kello 22.45 alkavan Black Massin.

Scott Cooperin vuonna 2015 ohjaama Black Mass on tositapahtumiin perustuva tarina James Joseph Bulgerista, joka oli Etelä-Bostonin pahamaineisimpia väkivaltarikollisia ja joka nousi maan voimakkaimmaksi gangsteriksi kielimällä kilpailijoistaan FBI:lle.

Black Mass ei saanut useimmilta kriitikoilta samanlaista tyrmäystä kuin vaikkapa 2010-luvun puolivälin Mortdecai tai Transcendence, mutta Muropaketille elokuvasta arvion kirjoittanut Martta Kaukonen irvisti Black Massille pahemman kerran:

”Johnny Depp -parka tuntuu olevan urallaan aivan hukassa. Välityötä välityön perään, eikä merkkiteoksia näy. Näyttelijä tuntuu viehättyneen tosielämän gangstereiden rooleihin: Donnie Brasco, George Jung ja John Dillinger ja nyt Bulger. Ohjaaja palkkasi Bulgerin tuttavia ohjeistamaan Deppiä hahmon luomisessa. He olivat aivan haltioituneita näyttelijän suorituksesta. Vaikea uskoa, sillä rooli on yksi Deppin huonoimmista. Näyttelijä loi Pirates of the Caribbean -leffasarjasta tutun merirosvokapteeni Jack Sparrow’n tunnetusti Rollari-kitaristi Keith Richardsin habitusta jäljittelemällä. Taannoin Depp kertoi Jimmy Kimmel -show’ssa, että tällä kertaa hän hengasi Aerosmithin kitaristin Joe Perryn kanssa ja nappasi tämän bostonin aksentin. Näyttelijälle on tainnut jäädä rooli päälle: hänellä on piilolinssit, jotka saavat hänet näyttämään Rango-liskolta. Mitään tunnetta nämä sielun peilit eivät välitä ja kun Depp vielä näyttelee kuin robotti, Bulgerin hahmo jää ohueksi karikatyyriksi, jonka kohtalo on katsojalle aivan yhdentekevä.”

Lue koko arvio täältä:

Arvostelu: Tylsä Black Mass ei Johnny Deppin uraa pelasta