Uusimmat

Kauhuhitti Five Nights at Freddy’sin voi katsoa Suomessa kotona rakettien paukkuessa

Kuva: © 2023 Universal Studios. All Rights Reserved

07.12.2023 10:10 Muropaketin toimitus

Vuoden menestyneimmäksi kauhuelokuvaksi liki 300 miljoonan dollarin lipunmyynnillään noussut videopelifilmatisointi Five Nights at Freddy’s tulee Suomessa katsottavaksi kotona vuoden viimeisenä päivänä.

Emma Tammen ohjaaman Five Nights at Freddy’sin digitaalinen myyntiversio julkaistaan lauantaina 31.12.2023. Vuokraversio on luvassa ensi vuoden alkupuolella, tarkkaa päivää ei ole vielä julkistettu.

Koska Five Nights at Freddy’s tehtiin vain 20 miljoonan dollarin tuotantobudjetilla, on elokuva ollut huikea hitti. Jatko-osa on siis vääjäämätön, ja Emma Tammen on jo huhuttu palaavan ohjaamaan se. Virallinen vahvistus asialle kuitenkin vielä uupuu.

Vaikka suuri yleisö innostui Five Nights at Freddy’sistä, keräsi elokuva kriitikoilta lähinnä tuhahduksia. Muropaketin arviossa toimittaja Helinä Laajalahti antoi kauhistelulle vain 1,5 tähteä:

”Hittikauhupeliin pohjautuva Five Nights at Freddy’s -elokuva hukkaa potentiaalinsa täysin, sillä siinä ei ole kauhua tai edes jännitystä nimeksikään, eikä se ole edes trailerinsa tapaan hauska. K16-ikärajakin tuntuu liioittelulta.”

Arvostelu | Five Nights at Freddy’s on surkea ”kauhuelokuva”, jossa naurattaa vain K16-ikäraja

Rotten Tomatoesissa Five Nights at Freddy’sin tuoreusasteet ovat 31 ja 87 prosenttia. IMDb-arvosana on asteikolla 1-10 nyt 5,5/10.

”Selviätkö viisi yötä?

Hyytävä kauhupeli-ilmiö muuttuu veret seisauttavaksi valkokangaselämykseksi kun elokuvat M3GAN, The Black Phone ja The Invisible Man tuottanut Blumhouse tuo teattereihin elokuvan Five Nights at Freddy’s.

Tarina seuraa vartijaa, joka aloittaa uudessa työssään Freddy Fazbear’s Pizzassa. Ensimmäisessä vuorossa ollessaan hän huomaa, etteivät yövuorot pitseriassa ole aivan helppoja selvitä hengissä.

Elokuvaa tähdittävät Josh Hutcherson (Ultraman, Nälkäpeli-franchise), Elizabeth Lail (You, Mack & Rita), Piper Rubio (Holly & Ivy, Unstable), Kat Conner Sterling (We Have a Ghost, 9-1-1), Mary Stuart Masterson (Blindspot, Paistetut vihreät tomaatit) ja Matthew Lillard (Good Girls, Scream).”