Uusimmat

Kovan luokan scifi-ohjaaja olisi voinut tehdä Star Wars -elokuvan – Jo ensimmäinen kommentti pilasi homman: “Sitten ne vain sulkivat puhelimen”

02.10.2018 05:57 Muropaketin kesätoimitus

Kulttisuosiota nauttiva ohjaaja David Cronenberg on muistellut 1980-luvun alkua ja tilannetta, jolloin Lucasfilm otti yhteyttä häneen.

Videodromen, The Flyn ja eXistenZin ohjaaja David Cronenberg on kertonut Entertainment Weeklyn haastattelussa, miten häntä kysyttiin Jedin paluun ohjaajaksi – ja miten koko homma meni puihin jo alkumetreillä.

”Muistan yhä puhelun, jonka sain. Joku soitti minulle varmaan Lucasfilmiltä ja kysyi olinko kiinnostunut ohjaamaan – elokuvan nimi oli siinä kohtaa Jedin kosto. Sitten joku huomasi, että oli Jedien filosofian vastaista hautoa kostoa. No, kuitenkin, minulta kysyttiin haluaisinko harkita elokuvan ohjaamista ja tavata kaikki osapuolet. Totesin sitten siihen nuorena ja röyhkeänä – ainakin suhteellisen nuorena – että en yleensä tee mitään muiden kehittämän materiaalin pohjalta. Puhelimen toisessa päässä vallitsi typertynyt hiljaisuus ja sitten puhelu katkaistiin. Sen lähemmäs en Jedin paluuta koskaan tullut.”

Loppujen lopuksi Jedin paluun ohjaajaksi kiinnitettiin Richard Marquant.

Omien sanojensa mukaan David Cronenberg ei ole katunut kommenttiaan kertaakaan.