Uusimmat

Nyt tuli helmiä sioille: Viime viikonlopun paras elokuva keräsi Suomessa vain 505 katsojaa

10.10.2022 14:12 Muropaketin toimitus

Crimes of the Future

David Cronenbergin uusin elokuva ei saanut Suomessa katsojia liikkeelle.

Perjantaina ensi-iltansa saanut Crimes of the Future keräsi Suomessa avausviikonloppunsa aikana vain 505 katsojaa, kertoo Suomen Elokuvasäätiö. Tällä katsojamäärällä Crimes of the Future oli TOP 20 -listalla sijalla 19. Viikonlopun katsotuin elokuva oli Julia Robertsin ja George Clooneyn tähdittämä Matkalippu paratiisiin, joka keräsi Suomesta 10 950 katsojaa.

Muropaketin arvostelussa Viggo Mortensenin, Kristen Stewartin, Léa Seydouxin ja Scott Speedmanin tähdittämä Crimes of the Future sai neljä tähteä viidestä. Toimittaja Aki Lehti totesi body horroria viljelevästä elokuvasta mm. näin:

”Crimes of the Future on sekoitus noir-trilleriä, tieteiselokuvaa ja retrofuturistista satiiria, jossa ihmiskehoja leikellään auki. Body horror -kuvastoa on tarjolla reippaasti, mutta perinteistä kauhua vain nimellisesti.

Crimes of the Future ei pelota. Se ei ole elokuvan tarkoitus, vaan herättää väkisinkin kysymyksiä brutaalilla kuvastollaan. Uutuus sekoittaa aineksia useista maestron klassikoista. Yhtymäkohtia löytyy erityisesti elokuviin Scanners, Videodrome, Existenz ja Crash.

Elokuva ei ole itsetarkoituksellista mässäilyä, vaikka se provosoikin. Paikoin hyvinkin rankka kuvasto haastaa pohtimaan teemojaan.”

Lue koko arvio täältä:

Arvostelu | David Cronenbergin yököttävä Crimes of The Future on ihana paluu body horrorin pariin