Uusimmat

Kriitikot haukkuivat Kevin Costnerin uuden länkkärin, mutta jatko-osien tekeminen jatkuu kunnes rahat loppuvat

Kuva: © 2024 Territory Pictures, Inc

21.05.2024 12:00 Muropaketin toimitus

Kevin Costnerin Horizon-suurlänkkärin ensimmäinen osa saapuu elokuvateattereihin kesällä.

Horizon: An American Saga on Kevin Costnerin neliosaiseksi suunniteltu länkkäri, jonka ensimmäinen osa sai maailmanensi-iltansa Cannesin elokuvajuhlilla. Kriitikot eivät Costnerin uutuudesta kovin lämmenneet, ja elokuvan arvosana Metacriticissä on tällä hetkellä 13 arvostelun perusteella 51/100 ja Rottentomatoesin puolella tuoreusarvo on vain 29 %.

Costner itse pyrkii jatkamaan ohjaamansa saagan tekoa tästäkin huolimatta, uutisoi The Hollywood Reporter. Hän kertoo kiertäneensä Cannesissa hattu kourassa ja koputtaneensa jokaisen jahdin ovelle.

Hänellä on suunnitelmissa käyttää Horizon-saagaansa jopa 100 miljoonaa dollaria omaa rahaansa. Cannesin lehdistötilaisuudessa Costner kertoo suunnitelleensa jättävänsä neljä omistamaansa kiinteistöä perinnöksi lapsilleen, mutta on päättänyt “riskeerata nämä talot tehdäkseen elokuvansa… lasten pitää sitten vain pärjätä elämässä omillaan”.

Horizon: An American Sagan toinen osa on jo kuvattu ja sen julkaisupäivä on vain pari kuukautta ensimmäisen elokuvan jälkeen jo elokuussa. Kolmannen osan kuvaukset ovat parhaillaan käynnissä, ja Costner kertookin jatkavansa “niin pitkään kuin rahat riittävät”.

Suomessa Horizon: An American Saga – Chapter 1 saa ensi-iltansa 28. kesäkuuta. Pääosaa esittävän Costnerin lisäksi siinä nähdään muun muassa Sienna Miller, Sam Worthington, Jena Malone, Owen Crow Shoe, Tatanka Means, Ella Hunt, Tim Guinee, Danny Huston, Colin Cunningham, Scott Haze, Tom Payne, Abbey Lee, Michael Rooker, Will Patton, Georgia MacPhail ja Douglas Smith, Luke Wilson, Isabelle Fuhrman, Jamie Campbell Bower, Alejandro Edda, Wasé Chief, Michael Anganaro, Angus Macfadyen, Jon Beavers, Alex Nibley, Kathleen Quinlan, Etienne Kellici, Amos Jason Charging Cloud, Bodhi Okuma Linton, Gregory Cruz, James Russo, Jeff Fahey, David O’Hara, Chris Conner, Leroy M. Silva, Bernardo Velasco, Tom Everett, Glynn Turman ja Giovanni Ribisi.