UUSIMMAT

Kuva: Olisiko tässä vuoden hölmöin elokuvajuliste? Alpha-jääkausiseikkailun mainos on sekava ja tahattoman koominen

09.08.2018 07:43 | Muropaketin toimitus

Kun ottaa huomioon, miten isot budjetit Hollywoodin jättistudioilla on käytettävissään elokuvien promootioon, on hämmentävä huomata kerta toisensa jälkeen, millaisia räpellyksiä esimerkiksi elokuvajulisteet usein ovat. Tuorein esimerkki vasemman käden väpättämisestä on Alpha-toimintaseikkailun mainoslakana.

Albert Hughesin ohjaama ja Kodi Smit-McPheen tähdittämä Alpha on historiallinen seikkailuelokuva, joka sijoittuu jääkaudelle, eli noin 20 000 vuoden takaiseen aikaan. Smit-McPheen esittämä Keda ystävystyy loukkaantuneen suden kanssa. Tämä kohtaaminen esittää Alphassa ihmisen ja hänen ”parhaan ystävänsä” ikiaikaisen siteen syntymistä.

Tällä pohjustuksella Alphan uudesta julisteesta voi saada ehkä jotain irti, mutta ei mainosta silti onnistuneeksi voi kehua. Päinvastoin.

Julisteesta kun tulee mieleen vain kaksi asiaa:

Joko kitukasvuinen susihukka koettaa hukuttaa epäonnisen keihäänheittäjän avantoon tai vaihtoehtoisesti jonkinlainen kalaihminen väijyy pilkkimässä ollutta koiraeläintä itsetuhoisesti jääveteen sukeltaneena.

Miten päin tahansa, Alphan julisteelle ei voi kuin nauraa.

Alpha saa ensi-iltansa USA:ssa ensi viikon perjantaina eli 17.8.2018. Elokuvan oli tarkoitus saapua teatterilevitykseen myös Suomessa, mutta tällä hetkellä jääkausiseikkailu on kadonnut julkaisulistoilta.