Uusimmat

Marvel Studiosilta paha pr-moka: Jätti tummaihoisen naisen nimen pois Avengers-julisteesta – kaikki muut näyttelijät kyllä mainittiin

15.03.2019 10:20 Muropaketin toimitus

Esittelimme perjantaina aamutuimaan Avengers: Endgamen uutta julistetta. Juttuun oli eksynyt painovirhepaholainen – Marvel Studiosin toimesta.

Aamulla julkaisemamme Avengers: Endgame -juliste näytti tältä:

Nyt Marvel Studios on julkaissut lakanasta uuden version. Huomaatko eron?

Oikea vastaus on: Okoyeaa esittävän Dainai Guriran nimi puuttui Endgamen alkuperäisestä julisteesta. Aina eivät tietenkään kaikki näyttelijät saa nimeään julisteeseen, mutta Endgamen kohdalla tilanteen teki tökeröksi se, että Marvel Studios jätti julisteesta pois ainoastaan Danai Guriran.

Ironista kyllä, Danai Guriran roolihahmo Okoye esiteltiin katsojille voimaannuttavaksi ja jopa vallankumoukselliseksi tituleeratussa Black Pantherissa – ja nyt sitten Marvel Studios ylenkatsoi julisteessaan juuri naispuolista ja tummaihoista näyttelijää.

Kieltämättä The Walking Deadistakin tuttu Gurira on paljon tuntemattomampi näyttelijä kuin Josh Brolin tai Robert Downey Jr., mutta kuten korjattu juliste osoittaa, olisi hänenkin nimelleen ollut hyvin tilaa alkuperäisessä kuvassa.

Ilmeisesti moka huomattiin myös Marvelilla, sillä uudesta julisteesta tiedottaessaan studio ei edes yrittänyt selitellä virhettään, vaan tyytyi ottamaan iskut vastaan mukisematta.