Uusimmat

Marvel-tähti kieltäytyy antamasta nimikirjoitusta vanhoihin sarjakuvalehtiin, koska pitää niitä rasistisina

29.03.2022 19:00 Muropaketin toimitus

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings -elokuvan tähti Simu Liu haluaa irrottautua aasialaistaustaisiin näyttelijöihin liitetyistä stereotypioista.

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings -elokuva karisteli joitakin niitä negatiivisista stereotypioista, mitkä ovat piinanneet hahmosta aikoinaan kertovia Marvel-sarjakuvia. Hahmosta poistettiin muun muassa termi “Master of Kung Fu”, joka koristaa edelleen vanhoja sarjakuvalehtiä.

Nykypäivänä termiä pidetään loukkaavana ja aikansa eläneenä puhuttaessa aasialaista syntyperää olevista näyttelijöistä, joilla on tausta itsepuolustuslajien parissa.

Shang-Chin näyttelijä Simu Liu on kertonut kieltäytyvänsä antamasta fanitapaamisissa nimikirjoituksia vanhoihin Master of Kung Fu -sarjakuvalehtiin tai vastaaviin, joita voi pitää rasistisena, uutisoi Comicbook Movie.

Kiinassa syntynyt, mutta jo 5-vuotiaana Kanadaan muuttanut Liu ei myöskään aio jakaa nimikirjoituksia muuten kuin englanniksi. Joskus fanit nimittäin pyytävät häneltä nimikirjoitusta kiinaksi, mikä on hyvin ajattelematonta.