Uusimmat

Matt Damonin ja Ben Affleckin vuoden 1999 Dogma-elokuvaa ei voi katsoa nyt mistään, ja syyllinen siihen on Hollywoodin pahamaineisin mulkero

20.09.2022 17:00 Muropaketin toimitus

Kevin Smithin vuonna 1999 ohjaama kulttielokuva Dogma ei ole tällä hetkellä saatavilla mistään muualta kuin korkeintaan kirpputorilta.

Höpöistä nörttielokuvistaan tunnettu Kevin Smith ohjasi vuonna 1999 uskonnollisen parodian nimeltä Dogma, joka pääosissa nähtiin muun muassa Ben Affleck, Matt Damon ja Alan Rickman. Dogma sai suhteellisen hyvän vastaanoton kriitikoilta vaikka joutuikin uskonnollisten piirien hampaisiin jo ennen julkaisuaan.

Tänä päivänä Dogmaa ei kuitenkaan voi katsoa mistään suoratoistosta tai vuokrapalvelusta, eikä sitä myöskään ole myynnissä fyysisenä kopiona muuten kuin käytettynä versiona.

Syynä tähän on Hollywoodin monella tapaa pahamaineisin mulkero eli Harvey Weinstein, paljastaa Smith The Wrapin haastattelussa. Oikeudet elokuvaan ovat nimittäin edelleen Weinsteinin omistuksessa.

Smith kertoo kuulleensa, että Weinstein yritti myydä elokuvan oikeuksia viidellä miljoonalla dollarilla, mikä hänen mielestään oli ylihinta. Elokuva tehtiin aikoinaan noin 10 miljoonan dollarin budjetilla.

Smith selittää yrittäneensä ostaa oikeudet itselleen, mutta hänen tarjoukselleen vain tuhahdettiin halveksuvasti.

“Se tuntui likaiselta, sillä en todellakaan olisi halunnut antaa hänelle rahaa. Mutta samaan aikaan se on minun elokuvani ja se on hänellä. Hän pitää sitä panttivankina. Minun elokuvani enkeleistä on itsensä paholaisen omistuksessa”, Smith kommentoi.

“Rakastan Dogmaa siinä missä kuka tahansa, mutta a) ei minulla ole viittä miljoonaa ja b) se ei ole summa, mikä on järkevää nykyisillä markkinoilla. Me elämme suoratoiston aikaa”, Smith jatkaa.

Kevin Smith on juuri saanut valmiiksi kolmannen Clerks-elokuvan, joka Yhdysvalloissa on saanut ensi-iltansa viime viikolla.