Uusimmat

Mr. Lordi paljasti, mikä meni pieleen vuoden 2008 Dark Floorsissa: ”Tekisi mieli sanoa, että se pilaa koko elokuvan”

12.10.2022 09:18 Muropaketin toimitus

Lordi

Syyskuussa kauppoihin saapunut Lordiary on melkoinen tiiliskivi.

Mr. Lordin ja Maria Jyrkäksen kirjoittama Lordiary on kattava muistelmateos, jossa Lordi-yhtyeen pääjehu käy yhdessä bändikavereidensa ja eri yhteistyökumppaneidensa kanssa läpi hirviöbändin värikkään uran haparoivista alkuajoista euroviisuvoittoon ja nykyiseen kokoonpanoon.

Sivuja Lordiaryssa on yli 800 (!), joten nyt ei jäädä kynsimään pelkkää pintakerrosta.

Kirjassa puidaan myös vuoden 2008 Lordi-elokuvaa Dark Floors, joka menestyi Suomessa kehnosti: katsojia kertyi koko maasta vain 16 699. Mr. Lordin mukaan elokuvan vastaanotto oli hyvin tiedossa jo ennen ensi-iltaa, sillä yhtyeen riveissä ja levy-yhtiössä oli kyllä havaittu, että massojen kiinnostus Lordia kohtaan oli kadonnut liki yhtä nopeasti kuin se oli syttynytkin.

”Tosiasia on, että mikään ei olisi muuttanut Dark Floorsin vastaanottoa Suomessa. Se olisi ollut sama, vaikka me olisimme kuvanneet uuden Citizen Kanen tai Star Warsin. Sillä ei olisi ollut merkitystä, sillä suomalaisten ennakkoasenne Lordin elokuvaan oli niin voimakas”, Mr. Lordi tuskailee Lordiaryssa.

Mr. Lordin mukaan Dark Floorsin katsojamäärä ja sen tuottamat 1,5 miljoonan euron tappiot olivat silti ”järkytys”.

Lordiary

Järkytys oli myös se, että elokuvan käsikirjoitusta jouduttiin muuttamaan lennosta rahoittajan vaatimuksesta.

Huolella rakennettu loppukohtaus käännettiin päälaelleen niin, että koko elokuvan luonne muuttui.

”Loppukohtaus, joka Dark Floorsiin lopulta kuvattiin, tekee koko elokuvakokemuksesta todella hämmentävän. Tekisi mieli sanoa, että loppu pilaa sen. Se tuhoaa sen hienovaraisen ja omaperäisen rakennelman, jonka eteen olimme nähneet niin paljon vaivaa. […] Loppukohtausta lukuun ottamatta tunsin ja tunnen edelleen suurta ylpeyttä Dark Floorsista. Se on genressään hyvä teos”.

Dark Floorsin ohjasi monista musiikkivideoista ja mainoksista tuttu Pete Riski. Tuottaja Markus Selin ehdotti aluksi Renny Harlinia, mutta Mr. Lordi halusi uskoa tehtävän lapsuudenystävälleen. Tämä päätös on jäänyt mietityttämään jälkikäteen.

”Joskus mietin, olisiko sillä ollut vaikutusta, jos elokuvan ohjaajaksi olisikin otettu Markus Selinin alkuperäisen ehdotuksen mukaisesti Renny Harlin. Minusta tuntuu pahalta erityisesti se, mitä Dark Floors teki Petern elokuvaohjaajauralle. Suomalaiset katsojatilastot ja kritiikit painavat CV:ssä, mikä on hänelle epäreilu taakka”, Mr. Lordi harmittelee.

Dark Floors on vuokrattavissa digitaalisesti 3-4 eurolla. Kuukausimaksullisista suoratoistopalveluista elokuvaa ei tällä hetkellä löydy. Lordiary löytyy kirjakaupoista ja marketeista. Kovakantisen teoksen hinta on noin 30 euroa – e-kirja ja äänikirja maksavat noin puolet vähemmän.