Uusimmat

Mr. Lordi paljasti uransa suurimman virheen – ”Sitä ei voi antaa anteeksi millään”

17.10.2022 08:58 Muropaketin toimitus

Mr. Lordi muistelee uuden Lordiary-muistelmateoksen sivuilla suorasanaisesti Lordi-yhtyeestä tehtyä Monsterimies-dokumenttia.

Vaikka Lordi-yhtye on kokenut vuosien saatossa vaikka minkälaisia vastoinkäymisiä aina oikeustaistoista viinapirun visiitteihin, on Mr. Lordille henkilökohtaisesti ollut kovin pettymys tapa, jolla vuoden 2014 Monsterimies-elokuva bändiä kuvasi.

Mr. Lordin mukaan dokumentin ohjannut Antti Haase lavasti kohtauksia, rikkoi tapahtumien todellista aikajanaa ja johti sekä katsojia että yhtyettä monin tavoin harhaan. Mr. Lordin mukaan Haase myös syyllistyi suoranaisiin sopimusrikkomuksiin esimerkiksi paljastamalla bändistä lähteneen kosketinsoittaja Awan kasvot.

”Suurin virheeni Lordin uralla on ollut Antti Haaseen luottaminen. Jos voisin muuttaa bändin historiasta yhden asian, valitsisin Lordi-dokumentin tekijäksi jonkun toisen. Haasen Monsterimies vahingoittaa bändiä ja loukkaa minua vieläkin niin paljon, ettei sitä voi kompensoida millään. Ei rahalla eikä selittelyillä. […] Muuten olen ylpeä Lordin historiasta. Virheistäkin. Tahtoani tehdä tätä kaikkea on totisesti testattu, mutta lopettaminen ei ole käynyt mielessäni kertaakaan”, Mr. Lordi kirjoittaa Lordiaryssa (Tammi, 2022).

Mr. Lordi ja yhtye irtisanoutuivat Monsterimiehestä jo ensi-illan aikoihin syksyllä 2014.

Lordi tuomitsee Monsterimies-dokumentin: ”Otan tämän asian henkilökohtaisena loukkauksena”

Antti Haase puolustautui toteamalla mm. seuraavaa:

”Olen hyvin pettynyt siitä, että Mr Lordi haukkuu minua kovasanaisesti nettisivuillaan. Kaikki elokuvan kohtaukset on kuvattu yhteisymmärryksessä niissä esiintyvien henkilöiden kanssa. Mr Lordi pyysi itse minua ohjaamaan elokuvan. Monsterimiehessä ei ole lainkaan levy-yhtiön rahoitusta. Elokuvan final cut -oikeudet ovat minulla ja tuotantoyhtiöllä”.

Monsterimies-ohjaaja Antti Haase on pettynyt Lordilta saamiinsa haukkuihin: ”Elokuva on mielestäni hyvin totuudenmukainen”

Monsterimies löytyy tällä hetkellä suoratoistona Elisa Viihde Viaplaysta.

Vaikka sekä Dark Floord että Monsterimies ovat olleet osin karvaitakin kokemuksia, on Mr. Lordilla vielä elokuva-alaa koskeva iso haave listalla:

”Suurin toistaiseksi toteutumaton haaveeni on oman pitkän elokuvan käsikirjoittaminen ja ohjaaminen. Se ei kertoisi Lordista, eikä Lordi esiintyisi siinä, mutta aihepiiri olisi sama kuin Lordilla: verta ja suolenpätkiä”.

Lordiary