Uusimmat

Netflix julkaisee elokuvan, jota Hollywood-tähdet kuvasivat Tampereella vuonna 2020: ”Vaimoni kannusti pysymään kotona”

Kuva: © XYZ Films

19.03.2024 12:00 Muropaketin toimitus

Guardians of the Galaxy- ja Jumanji -elokuvista tutun Karen Gillanin ja Breaking Badista tunnetun Aaron Paulin tieteiskomedia Dual saapuu Suomen Netflixiin.

Dual on verrattain pieni elokuva, joka kuitenkin nousi Suomessa otsikoihin jo tuotantonsa aikana, eikä ihme: Karen Gillanin ja Aaron Paulin elokuvaa kuvattiin Tampereella kuuden viikon ajan vuonna 2020, keskellä tiukimpia koronarajoituksia.

Aaron Paul kertoi työskentelystään Suomessa The Hollywood Reporter -lehdelle neljä vuotta sitten seuraavaa:

“Suomeen pääseminen oli hirveä prosessi. Sen piti olla minulle ensimmäinen lento sen jälkeen, kun kaikki tämä hulluus alkoi. Mutta en löytänyt passiani mistään lähtöpäivänä, joten minun piti ottaa äkkilähtö Havaijille hankkimaan saman päivän pikapassi, ja sitten lensin takaisin Los Angelesiin. Matkalla lentokentälle autonkuljettajani kolaroi kahden identtisen, keltaisen Ferrarin kanssa, mutta pääsin lopulta lentokentälle. Vaimoni mielestä nämä olivat selkeitä ennusmerkkejä, että minun ei ollut tarkoitus lähteä Suomeen. Hän oli hyvin huolissaan, mutta pääsin lopulta perille”.

Breaking Bad -tähti Aaron Paul saapui Suomeen syksyllä 2020, mutta se oli työn ja tuskan takana

Vuonna 2022 ensi-iltansa saaneen Dualin juoni ei ole ihan sieltä perinteisimmästä päästä:

”Sarah (Karen Gillan) kuulee kuolevansa pian ja suostuu futuristiseen kloonausprosessiin helpottaakseen perheensä tuskaa. Kun hän yllättäen toipuukin, hän pyrkii turhaan hankkiutumaan eroon kloonistaan, ja oikeus määrää että asia ratkaistaan kaksintaistelulla kuolemaan saakka. Taistelulajien asiantuntijan Trentin (Aaron Paul) avulla hän valmistautuu taistelemaan henkensä edestä.”

Dual ei ole massojen elokuva, mutta Muropaketin arviossa se sai sangen suopean vastaanoton:

”Mainiosta The Art of Self-Defence -elokuvasta tutun Riley Sternsin ohjaama Dual tekee tieteiselokuvalle saman kuin hänen edeltävä elokuvansa taistelulajileffoille. Uutuuden premissi ei ole erityisen omaperäinen, mutta tyyliltään scifi-elokuva on valloittavan hauska, ainakin oikeassa mielentilassa katsottuna. Vielä The Art of Self-Defence -leffaakin vakavammalla naamalla tehty satiiri naurattaa ääneen useaan otteeseen. Sen oivaltava huumori on velkaa esimerkiksi Yorgos Lanthimoksen, Jim Jarmuschin tai Aki Kaurismäen elokuville.”

Arvostelu | Suomessa kuvattu Dual naurattaa, mutta Marvel-tähden tieteiskomedia myös vaatii katsojalta paljon

Dual lisätään Netflixiin sunnuntaina 31. maaliskuuta. Sitä ennen elokuvan voi katsoa vuokra- ja myyntiversiona.