Uusimmat

Netflixin odotettu The Witcher -sarja etenee – Tuottaja löytyi Daredevilin parista

12.12.2017 12:05 Muropaketin toimitus

 

Netflixin The Witcher -sarjan ns. showrunnerina nähdään Lauren Schmidt Hissrich, joka on aiemmin työskennellyt käsikirjoittajana ja tuottajana monissa suosituissa sarjoissa.

Netflix on päättänyt tuottaa puolalaisen Andrzej Sapkowskin tarinoihin pohjautuvan tv-sarjan. Coming Soon -sivuston mukaan sarjan päätuottajaksi ja ns. showrunneriksi on kiinnitettu Lauren Schmidt Hissrich, jolla on takanaan pitkä ura televisiomaailmassa.

Schmidt Hissrich tunnetaan käsikirjoittamisesta ja tuottamisesta sellaisissa sarjoissa kuten The Defenders, Daredevil sekä Power.

Sapkowskin ensimmäinen The Witcher -tarina julkaistiin 1980-luvulla puolalaisessa tieteiskirjallisuutta esittelevässä lehdessä nimeltä Fantastyka.

Ensimmäinen romaani julkaistiin vuonna 1993. The Witcher -kirjasarjassa on yhteensä kahdeksan osaa, mutta titteli tunnetaan ehkä parhaiten pelisarjasta. Lisäksi The Witcher on käännetty myös sarjakuvan ja lautapelin muotoon, ja onpa puolalainen televisiokanava tehnyt siitä jo omanlaisensa tv-sarjan.