Uusimmat

Nyt myös The Last of Usin toinen kausi on jäissä käsikirjoittajien lakon vuoksi

Kuva: © HBO Max

12.05.2023 18:00 Muropaketin toimitus

The Last of Usin uutta tuotantokautta oltiin jo roolittamassa, mutta nyt koko tuotanto seisoksissa, kertoo tuore raportti.

Hittisarja The Last of Usin uutta tuotantokautta saadaan tiettävästi odottaa pitkään, ja nyt tuo odotus voi pidentyä entisestään Writers Guild of American lakon vuoksi. Variety raportoi sisäpiirin lähteiltä, että jopa toisen kauden roolitus on keskeytetty.

Tulevaa toista tuotantokautta valmistauduttiin roolittamaan käyttäen koe-esiintymisissä suoraan The Last of Us Part 2 -pelin käsikirjoitusta, sillä tv-sarjan uutta kautta ei ole vielä kirjoitettu. Nyt kuitenkin siis koko homma on jäissä, eikä sarjan tuotanto oletettavasti etene mihinkään ennen kuin lakko on ohitse.

The Last of Us -tv-sarjan pääjehu Craig Mazin on myös nähty mukana WGA:n lakkomielenosoituksissa, eikä hän WGA:n jäsenenä jatka sarjan kirjoittamista lakon aikana. Mazin kirjoitti pääasiassa sarjan ensimmäisen kauden, tosin pelisarjan pääkehittäjä Neil Druckmann oli mukana kirjoittamassa kahta jaksoa ja kirjoitti yhden jakson myös itsenäisesti. Myöskään Druckmann ei tällä hetkellä ole mukana sarjan tuotannossa.

WGA on ensi kertaa lakossa vuosien 2007-2008 pitkän lakon jälkeen. Käsikirjoittajat vaativat palkankorotuksia ja suurempaa osuutta suoratoistopalveluiden sopimuksista.

LUE MYÖS: Hollywoodin käsikirjoittajat menivät lakkoon ensimmäistä kertaa 15 vuoteen – näkyy heti televisio-ohjelmien tarjonnassa