“Oletteko te aivan seonneet?” – Studio tyrmäsi Keanu Reevesin uuden elokuvan loppukohtauksen aluksi

28.03.2023 06:00 Muropaketin toimitus

Ohjaaja Chad Stahelski ja Keanu Reeves saivat pidettyä John Wick: Chapter 4:n loppukohtauksen haluamanaan studion vastustuksesta huolimatta.

Vakava spoilerivaroitus! Spoilaa täysin John Wick: Chapter 4:n loppukohtauksen. Jätä lukematta, jos elokuva on vielä näkemättä.

Viime viikolla ensi-iltansa sai Chad Stahelskin ohjaama ja Keanu Reevesin tähdittämä John Wick: Chapter 4, joka näillä näkymin on jäämässä myös viimeiseksi John Wick -elokuvaksi.

The Hollywood Reporterin haastattelussa Stahelski kertoo, että Lionsgate-studio ei ensin pitänyt hänen ja Reevesin esittelemästä loppukohtauksesta. Siinä John Wick nimittäin kuolee.

“Vastaus oli, että mitä helvettiä oikein ajattelette. Saimme viestin, jossa kysyttiin, että olemmeko menneet ihan vitun sekaisin. Keanu ja minä vaan hymyilimme ja sanoimme yeah. Päätimme, että haluamme sitoa nyt kaiken yhteen ja kysyimme sitten, että kuinka sanomme hyvästit oikealla tavalla. Sillä tavalla myimme idean studiolle, koska joskushan tämän on loputtava”, Stahelski kommentoi.

Ihan näin suoraviivaisesti homma ei toki mennyt, vaan Stahelski joutui kuvaamaan myös vaihtoehtoisen loppukohtauksen. Testinäytökset kuitenkin paljastivat, että alkuperäinen idea John Wickin lopullisesta kuolemasta oli oikea vaihtoehto.

“Osuimme siis oikeaan heti ensimmäisellä kerralla ja studiolle pitää nostaa hattua, että tuon jälkeen he eivät enää silmäänsä räpäyttäneet.”

Elokuvassa kuolee myös Lance Reddickin esittämä Charon. Vielä surullisemman tästä tekee se, että Reddick kuoli oikeasti juuri ennen John Wick: Chapter 4:n julkaisua. Stahelski päätti omistaa elokuvan Reddickin muistolle ja tämä muistokirjoitus saatiin lisättyä valmiiseen elokuvaan pikapikaa.

LUE MYÖS: Arvostelu | John Wick: Chapter 4 on yhtä herkkua toimintaelokuvien ystäville