Uusimmat

Sorjonen lähtee Netflixistä

Kuva: Kimmo Korhonen © Fisher King 2021

14.04.2023 11:21 Muropaketin toimitus

Netflixistä löytyy suomalaissarjoja vain hyvin rajallinen määrä. Pian yksi isoimmista kotimaisista tuotannoista jättää palvelun.

Ville Virtasen tähdittämää Sorjonen-sarjaa voi katsoa Netflixistä vielä vajaan kuukauden ajan. Toukokuun 10. päivä Sorjosen kaikki kolme tuotantokautta poistetaan palvelusta. Vuoden 2021 Sorjonen: Muraalimurhat -elokuva jää ilmeisesti Netflixiin vielä tämän jälkeenkin, tosin asiaa ei ole erikseen vahvistettu.

Sorjosen fanien onneksi Netflix ei ole ainoa suoratoistopalvelu, josta suosittua rikossarjaa voi seurata. Yle Areenasta Sorjosta voi katsoa vuoden 2026 loppuun. Muraalimurhat-elokuva on katsottavissa vuoden 2029 maaliskuuhun saakka.

Vuonna 2016 alkaneen Sorjosen kuvaus kuuluu seuraavasti:

”KRP:n huippututkija Kari Sorjonen muuttaa vaimonsa Pauliinan ja tyttärensä Janinan kanssa pieneen rajakaupunkiin Itä-Suomeen. Sorjonen toivoo aikaa perheelleen, mutta rajaseudun rikokset ovatkin jotain aivan muuta kuin hän on odottanut. Ihon alle tunkeutuvien rikosten ja perhe-elämän yhdistäminen on entistä haastavampaa, kun Kari yrittää suojella perhettään kaikilta ulkoisilta uhilta. Sorjosen kolmas ja samalla viimeinen kausi kausi tapahtuu talvisissa maisemissa. Tällä kertaa Lappeenrannan pikkukaupungin luminen idylli tarjoaa vastapainoa Sorjosen synkille rikoksille. Maailmalla menestynyt ja kansainvälisesti kehuttu Sorjonen on Suomen ensimmäinen Nordic noir -sarja. Sarjan on luonut Miikko Oikkonen.”