Muistatko: Star Wars -fanit ostivat vuonna 1998 urakalla lippuja Brad Pittin elokuvaan – ja poistuivat salista ennen kuin leffa oli edes alkanut

20.08.2019 05:31 | Muropaketin toimitus

12 apinaa, Fight Club, Benjamin Button… Brad Pitt on tehnyt uransa useita perin lennokkaita elokuvia. TV5 esittää tänään yhden näyttelijän höyrähtäneimmistä leffoista.

Vuonna 1998 valmistuneessa Saanko esitellä: Joe Black -elokuvassa (Meet Joe Black) Kuolema ottaa nuoren miehen (Pitt) hahmon ja yrittää sulautua kuolevaisten joukkoon. Tehtävässä auttaa iäkäs mediamoguli, jonka kaunis tytär puolestaan sotkee kuvioita.

Martin Brestin ohjaaman Joe Blackin pääosissa nähdään Brad Pittin lisäksi Anthony Hopkins ja Claire Forlani.

21 vuotta ensi-iltansa jälkeen Joe Black on jo useimmilta unohtunut, eikä se jättänyt pysyvää jälkeä populaarikulttuurikenttään. Yhdestä asiasta Joe Black kuitenkin muistetaan: se oli yksi ensimmäisistä elokuvista, jonka yhteydessä esitettiin Star Wars -elokuva The Phantom Menacen (1999) traileria. Koska internet oli videolevityksen osalta tuolloin vielä lastenkengissä, useat Star Wars -fanit ostivat lipun Brad Pittin leffaan, katsoivat kauan odotetun trailerin – ja poistuivat salista.

Tiedossa ei ole, paljonko ”ylimääräisiä” lipputuloja The Phantom Menace Joe Blackille toi, mutta elokuvasta ei mitään isoa hittiä muodostunut. Budjetti oli 90 miljoonan dollarin luokkaa, ja lipputuloja kertyi globaalisti reilut 140 miljoonaa.

Saanko esitellä: Joe Black alkaa TV5:lla tänään kello 21.00.