Uusimmat

Suomalainen Koputus-kauhuelokuva on myyty 70 maahan, elokuvalehti Variety uutisoi aiheesta

22.09.2022 17:00 Muropaketin toimitus

Koputus eli maailmalla The Knocking -nimellä tunnettu kauhuelokuva saa Suomessa ensi-iltansa 22. helmikuuta 2023.

Variety uutisoi, että ensi keväänä julkaistava suomalainen kauhuelokuva Koputus on nyt myyty jo yli 70 maahan – muun muassa Saksaan, Ranskaan, Latinalaiseen Amerikkaan ja Indonesiaan. Elokuvan ohjaajina ja käsikirjoittajina toimivat Joonas Pajunen ja Max Seeck, ja sen näyttelijäkaartiin kuuluvat muun muassa Pekka Strang, Inka Kallén ja Saana Koivisto.

Maailmalla Koputuksen myynnistä vastaa LevelK, jonka toimitusjohtaja kertoo Varietylle katselleensa etenkin suomalaisia elokuvaprojekteja. Hänen mukaansa Pohjoismaissa on nähtävissä selkeä muutos ei pelkästään genre-elokuvien, vaan myös niiden teemojen ja luovuuden lisääntymisenä.

Koputus kertoo kolmesta sisaruksesta, jotka palaavat synnyinkotiinsa, missä heidän vanhempansa on murhattu. Sisarukset haluavat myydä kotitalon ja sitä ympäröivät metsät, mutta vanhat traumat sekoittavat suunnitelmia.

Suomalainen genre-elokuva on viime vuosina nostanut mukavasti päätään ja saanut komeasti huomiota myös maailmalla.

Kansainvälisestikin menestyneenä dekkarikirjailijana tunnettu Seeck ja hänen lapsuudenystävänsä Pajunen ovat elokuvaohjaajina ensikertalaisia. Varietylle he kertovat ryhtyneensä suunnittelemaan suomalaista kauhuelokuvaa koronan aikana ja yllättyneensä siitä, miten hyvin juuri suomalaiset genren elokuvat ovat menestyneet maailmalla.

“Kun aloitimme, luulimme olevamme ihan hulluja. Tehdä nyt kauhuelokuva Suomessa. On mukava olla osa tätä uutta aaltoa”, Pajunen kommentoi.

Elokuvan tuottanut Solar Films myös uutisoi, että Koputus on juuri valittu kauhu- ja fantasiaelokuvista tutun Sitges-elokuvafestivaalin kilpasarjaan.