Uusimmat

Suomen elokuvateattereihin saapuu tänään ”tuleva klassikkoelokuva”, mutta juuri kukaan ei mene sitä katsomaan

07.02.2020 11:53 Muropaketin toimitus

Terrence Malick on yksi maailman kehutuimmista ohjaajista, mutta suurta yleisöä eivät hänen kunnianhimoiset teoksensa kiinnosta ainakaan Suomessa.

Tänään saa Suomen ensi-iltansa 76-vuotiaan Terrence Malickin ohjaama A Hidden Life.

Muropaketin kriitikko Aki Lehden mukaan kyseessä on neljän ja puolen tähden mestariteos, jopa tuleva klassikko.

Todennäköistä kuitenkin on, että A Hidden Life saa pyöriä Suomessa liki tyhjille saleille. Malickin uusimmat elokuvat kun ovat jääneet meillä vaille sen suurempaa huomiota elokuvateattereissa:

Song to Song (2017): 7210 katsojaa

Knight of Cups (2016): 3390 katsojaa

To The Wonder (2013): 6742 katsojaa

Vuonna 2011 The Tree of Life sai sentään kasaan kohtalaiset 25 593 katsojaa, mutta sillä olikin sisäänheittäjänä Brad Pitt. Nimekkäitä näyttelijöitä on löytynyt myös tuoreemmista elokuvista (mm. Christian Bale, Cate Blanchett, Natalie Portman, Ryan Gosling, Rooney Mara ja Michael Fassbender), mutta se ei ole näkynyt katsojatilastoissa.

A Hidden Lifea tähdittävät suurelle yleisölle tuntemattomat August Diehl, Valerie Pachner ja Maria Simon, mikä saattaa poikia sille vielä pienemmät katsojaluvut kuin mihin Song to Song ylsi kolme vuotta sitten.

Terrence Malickin ehkäpä tunnetuin elokuva, vuoden 1998 Veteen piirretty viiva, keräsi aikoinaan Suomessa reilut 60 000 katsojaa.

”Tositapahtumiin pohjautuva A Hidden Life on tarina unohdetutusta sankarista, Franz Jägerstätteristä, joka kieltäytyi taistelemasta natsien puolesta toisen maailmansodan aikana. Rangaistuksena maanpetoksesta häntä uhkasi kuolemantuomio, mutta itävaltalainen maanviljelijä löysi toivon vankkumattomasta uskostaan ja rakkaudestaan vaimoaan ja lapsiaan kohtaan.”