Suomen kaikki elokuvateatterit auki yleisölle jo parin viikon sisällä?

22.04.2021 12:27 | Muropaketin toimitus

Elokuvateatterit ja elokuvalevittäjät ottivat vastaa ilolla Suomen hallituksen eilen julkaiseman exit-strategian. Filmikamarin tiedotteessa alan toimijat kertovat valmistautuvansa avaamaan elokuvateatterit heti kun se sallitaan.

Suomen Filmikamari ry on elokuva-alan yhdistysten keskusjärjestö, jonka jäseniä ovat Suomen elokuvateatteriliitto – SEOL ry sekä Suomen elokuvatoimistojen liitto ry (SEL).

Yhdistyksen tänään julkaistussa tiedotteessa todetaan seuraavasti:

– Hallituksen strategian mukaan eniten koronasta kärsineet ja turvalliset toimialat saavat avata ovensa ensimmäisenä, mikä on oikein ja reilua. Elokuvateatteri ovat näistä malliesimerkki, toteaa Filmikamarin toimitusjohtaja Tero Koistinen. – Hallituksen strategian mukaan voimme aloittaa elokuvien esittämisen välittömästi viidellekymmenelle asiakkaalle niillä alueilla, jotka ovat tartuntojen osalta perustasolla. Epidemiatilanne paranee koko ajan, rokotukset etenevät ja yhä useampi alue päätyy perustasolle. Odotamme, että aluehallintovirastot päivittävät määräyksensä hallituksen linjausten mukaiseksi ensitilassa, Koistinen jatkaa.

Elokuva-ala valmistautuu avaamaan kaikki elokuvateatterit viimeistään toukokuun alussa

– Hallituksen tiedotustilaisuuden mukaan tarkoituksena on avata kulttuuritilaisuuksia laajemmalle yleisöille toukokuussa. Hallituksen päätösten mukaisesti yleisötilaisuudet vapautuvat, kun toimenpidetasoista on luovuttu ja ilmaantuvuus on alle 75/100 000 asukasta kohti, Koistinen muistuttaa.

– Lähdemme siitä, että pääsemme avaamaan laajasti elokuvateattereita viimeistään toukokuun alussa, Koistinen iloitsee. – Elokuvateattereille on hyvät käytännössä koetellut turvallisuusohjeet ja -käytännöt. Yksityisnäytöksiä ja pienten yleisömäärien normaalinäytöksiä on järjestetty monella paikkakunnalla ja kokemusta korona-ajalta on viime vuodelta runsaasti, joten näytännöt laajemmille yleisöille voidaan aloittaa turvallisesti vaikka heti.

Suomen johtava elokuvateatteriketju Finnkino ei ole vielä kommentoinut sitä, milloin se mahdollisesti ovensa taas avaa.