Uusimmat

Supersankarielokuvien vuosi 2020 alkoi suutarilla: Birds of Prey kaatui hankeen ja sai sauvan silmään Jokerin auraamalla ladulla

10.02.2020 09:48 Muropaketin toimitus

Margot Robbien esittämään Harley Quinniin keskittyvä Birds of Prey ei tuntunut saavan ennen ensi-iltaansa aikaiseksi kovinkaan suurta innostusta. Tämä näkyi myös lippuluukuilla.

Perjantaina Atlantin molemmin puolin elokuvateattereihin saapunut Birds of Prey ei yltänyt Yhdysvalloissa lähellekään toivottuja dollaripinoja, kertoo Box Office Mojo. Elokuva keräsi ”kotimaassaan” vain 33,2 miljoonan dollarin lipunmyynnin koko viikonlopun aikana.

Se on heikoin tulos millään DC Comics -aiheisella elokuvalla niiden nykyisen jatkumon aikana – eli alkaen vuoden 2013 Man of Steelistä. Birds of Prey jäi lipunmyynnissä jopa suurelle yleisölle tuntemattoman Shazamin jälkeen – Zachary Levyn toimintakomedia keräsi lähes 20 miljoonaa dollaria enemmän kuin Birds of Prey (53 miljoonaa dollaria).

Maailmanlaajuisesti Birds of Preylla on viikonlopun jälkeen kasassa vain 81,3 miljoonaa dollaria. Elokuvan tekeminen maksoi melkein 85 miljoonaa dollaria.

Toistaiseksi ei ole mitään takeita siitä, että R-ikärajaluokituksen saanut Birds of Prey pääsisi levitykseen koronaviruksen kanssa painivassa Kiinassa, joten elokuva saattaa muodostua ikäväksi pettymykseksi Warner Bros. Picturesille. Omilleen supersankarielokuva päässee kyllä, mutta Wonder Womanin, Aquamanin tai Jokerin kaltaiseksi hitiksi siitä ei selväksi ole.

Lue Muropaketin arvio Birds of Preysta täältä:

Birds of Prey on räväkkä ja energinen supersankarileffa, jossa on kaikuja Tank Girlistä, Deadpoolista ja John Wickistä