UUSIMMAT

Tänään tv:ssä: 172 miljoonan dollarin scifi-seikkailu, jossa Kevin Costner juo omaa pissaansa

12.10.2017 07:28 Muropaketin toimitus

TV5 esittää torstai-illan elokuvana kanavalla kello 21.00 alkavan Waterworldin. Vuoden 1995 massiivisen scifi-seikkailun voi halutessaan katsoa myös aamuyöstä, sillä uusinta esitetään samalla kanavalla perjantaina jo kello 2.45.

Kevin Conroyn ohjaama Waterworld sijoittuu tulevaisuuteen, jossa napajäätiköt ovat sulaneet ja suurin osa maapallosta on veden peitossa. Yksinäinen kulkija (Kevin Costner) törmää äitiin ja pieneen tyttäreen, jotka etsivät kuivaa maata. Tytön selkään on tatuoitu kartta, jota tavoittelevat myös Dennis Hopperin johtamat rosvojoukot.
Waterworld oli aikansa kallein elokuva 172 miljoonan dollarin budjetillaan.

Elokuvaa tehtiin hiki hatussa vuosia, mutta loppujen lopuksi vastaanotto oli verrattain kolea. Kehujakin katsojilta irtosi, mutta enimmäkseen Waterworldiin suhtauduttiin ja suhtaudutaan yhä olankohautuksella. Ironista on, että parhaiten moni muistaa Waterworldista vesimassojen ja Dennis Hopperin lisäksi vain kohtauksen, jossa pääosaa esittävä Kevin Costner juo omaa virtsaansa.

No, ainakin elokuvasta on jäänyt jotain mieleen. Samaa ei voi sanoa useimmista 90-luvun post-apokalyptisista scifi-elokuvista.