Tänään tv:ssä: 1990-luvun klassikkoelokuva, jonka pohjalta tehtiin yksi Simpsoneiden historian parhaista jaksoista

03.06.2021 10:04 | Muropaketin toimitus

Useimmiten elokuvien kierrättäminen tuottaa pettymyksiä ja yhdentekeviä tekeleitä. Vuoden 1991 Cape Fear kuitenkin osoitti, että joskus hyvän elokuvan pohjalta on mahdollista tehdä toinen hyvä elokuva.

Vuonna 1962 ensi-iltansa saanut Tuomitun kosto eli J. Lee Thompsonin ohjaama Cape Fear oli pätevä psykologinen trilleri, mutta niin oli myös Martin Scorsesen vuonna 1991 valmistunut Cape Fear, jonka Frii-kanava esittää tänään kello 21.00 alkaen. Molempien elokuvien pohjana toimii John D. MacDonaldin romaani.

Cape Fearin tarinassa tomittu raiskaaja Max Cady alkaa vainota vuosien takaista asianajajaansa vapautuessaan vankilasta. Hän kantaa lakimiehelle katkeraa kaunaa, ja kosto on oleva sen mukainen…

Friin illan elokuva on ennen kaikkea Robert De Niron juhlaa, mutta Cape Fearia tähdittävät myös Gregory Peck, Illeana Douglas, Jessica Lange, Joe Don Baker, Juliette Lewis, Martin Balsam, Nick Nolte ja Robert Mitchum.

Cape Fear oli niin iso tapaus 1990-luvun alussa, että Simpsoneiden tekijät innostuivat kehittämään sen pohjalta kokonaisen jakson (”Cape Feare”, 1993). Sen tarinassa Sideshow Bob vapautuu vankilasta ja saapuu vainoamaan Bart Simpsonia. Jakson voi katsoa Suomessa Disney Plus -palvelusta.

Muropaketin uusimmat