UUSIMMAT

Tänään tv:ssä: Niin törkeä klassikkokomedia, ettei sitä ehkä kannata edes yrittää tehdä uusiksi 2020-luvulla

08.03.2021 07:29 | Muropaketin toimitus

Vuoden 1984 komediaklassikko Poliisiopistoa on kutsuttu vuosien saatossa seksistiseksi, rasistiseksi, homofobiseksi, naisvihamieliseksi ja ihan vain yleisesti törkeäksi. 

Uusi Poliisiopisto-elokuva on ollut vireillä jo pitkään, mutta tuloksetta. Projektin laahatessa mieleen on hiipinyt väkisinkin ajatus siitä, kannattaako Poliisiopistoa edes yrittää toteuttaa 2020-luvulla. Komedian tyyli kun istuu huonosti nykyiseen sisäsiistiin kulttuuri-ilmapiiriin, eikä vitsejä voitaisi enää millään veistää samalla kaavalla kuin neljä vuosikymmentä sitten.

Alkuperäisen Poliisiopiston pariin voi palata tänään Subilla kello 21.00. Hugh Wilsonin ohjaamassa elokuvassa ”poliisiopiston luovuttua pääsykokeista koulun valloittavat jos jonkinlaiset veijarit ja törttöilijät.”

Pääosia esittävät Steve Guttenberg, Bubba Smith, Leslie Easterbrook, G.W. Bailey, George Gaynes, Kim Catrall, Michael Winslow, David Graf, Bruce Mahler ja Georgina Spelvin.

Ja koska Poliisiopistoa uusitaan Suomen televisiossa aina tuomiopäivään asti, nähdään elokuva Subilla toisenkin kerran tällä viikolla, perjantaina kello 22.45.