Tänään tv:ssä: Yksi hillitön seksikohtaus ja muutama näyttävä tappo – Muuta ei tästä hittielokuvan jatko-osasta mieleen jäänyt

28.06.2021 08:31 | Muropaketin toimitus

Vuoden 2006 toimintahitti 300 sai jatko-osan, joka ei ihan lentänyt.

300: Imperiumin nousun (2014) tekemiseen upposi kahdeksan pitkää vuotta. Kun elokuva sitten viimein valmistui, oli yleisön mielenkiinto jo selvästi laskenut. 110 miljoonalla dollarilla tehty elokuva ylsi 337 miljoonan dollarin lipunmyyntiin. Ei kyseessä mikään floppi siis ollut, mutta Imperiumin nousu jäi selvästi tavoitteesta. Ensimmäinen 300 tehtiin noin 60 miljoonalla dollarilla ja se ylsi melkein 460 miljoonan dollarin myntiin.

Noam Murron ohjaamassa 300: Imperiumin nousussa ”kreikkalainen kenraali Themistokles (Sullivan Stapleton) yrittää yhdistää koko Kreikan johdattaessaan soturinsa hyökkäykseen – joka muuttaa koko sodan kulun – kuolevaisesta jumalaksi muuttuneen Xerxeksen (Rodrigo Santoro) ja Artemisian (Eva Green) johtamia Persian joukkoja vastaan.”

Muropaketin kriitikkoa Imperiumin nousussa viehätti eniten väkivalta ja seksi:

”Verta ja väkivaltaa on paljon, paljon enemmän kuin edeltäjässä. Miekat ja nuolet lävistävät ihmisiä ja jokainen osuma saa aikaan verisuihkulähteen. Päitä leikataan irti, ja jalkoja ja käsiä katkotaan miekalla. Vähän väliä mässäilyä näytetään hidastettuna. Vähän liioitellen veikkaan, että kolmasosa kohtauksista on hidastettuja. Loputtomat veriroiskeet jaksavat naurattaa, niin överiksi ne on vedetty. Niiden toteuttaminen tietokoneella vähän häiritsee, mutta ehkä aidomman näköiset verisuihkut olisivat olleet jo liikaa. Taustat näyttävät keinotekoisilta, mutta se on tarkoituskin. Kaiken mätön keskeltä löytyy myös yksi elokuvahistorian älyttömimmistä panokohtauksista. Themistokles lähtee yksinään neuvottelemaan Artemisian laivalle. Veriviholliset päättävät melkeinpä saman tien harrastaa rajua seksiä. Kohtaus on täysin järjetön ja hullunhauska. Sen syy on tietysti saada keskelle hikisten miesvartaloiden kavalkadia ja kaikkea homoerotiikkaa Eva Greenin paljaat tissit esille. Mahtava meno!”

300: Imperiumin nousu on mahtavan pöljä toimintapläjäys

300: Imperiumin nousu esitetään Hero-kanavalla tänään kello 21.00 alkaen.