Uusimmat

The Truman Show’n loppu ei ollutkaan niin onnellinen: Jim Carrey paljasti, mitä hänen mielestään tapahtui elokuvan viimeisen kohtauksen jälkeen

04.02.2020 12:25 Muropaketin toimitus

Jim Carreyn vuoden 1998 hittielokuva The Truman Show päättyi onnellisesti – vai päättyikö sittenkään? Näyttelijä itse on sitä mieltä, että Truman Burbank yksinkertaisesti vaihtoi yhden vankilan toiseen.

Andy Weirin ohjaaman The Truman Show’n lopussa koko elämänsä tosi-tv-kuplassa elänyt Truman (Jim Carrey) sai tietää totuuden ja pakeni televisioyhtiön rakennuttamasta uskomattoman laajasta kupolista. Katsojille ei koskaan paljastettu, mitä sen jälkeen tapahtui.

Tuoreessa haastattelussaan Jim Carrey on esittänyt Collider-sivustolle melko pessimistisen ja hieman somekriittisenkin näkemyksen siitä, miten hänen roolihahmonsa elämä jatkui keinotekoisen pikkukaupungin ulkopuolella.

”Olen sitä mieltä että The Truman Show’n todellisuus on tapahtunut mikrotasolla nyt oikeassa elämässä. Elokuva kertoi samasta asiasta makrotasolla. Nykyään jokaisella on oma seuraajien kanavansa. Jokaisella on oma pieni Truman Show -maailmansa. […] Mietin usein ja minulta myös kysytään, mitä Trumanille tapahtui kun hän astui muurin ulkopuolelle. Meni pitkään ennen kuin tajusin, että pohjimmiltaan hän oli yksinäinen myös siellä, koska kaikki muut kääntyivät sisäänpäin. Kaikki ihmiset halusivat oman kupolinsa sisään”, Carrey analysoi.

Hiljattain kysyimme Muropaketin lukijoilta, mille 1990-luvun Jim Carrey -elokuvalle toivottaisiin eniten jatko-osaa. The Truman Show’n nimesi 16 % äänestäjistä.

Helmikuu on Jim Carreyn ystäville hyvä kuukausi, sillä ensin Kidding-sarja palaa HBO Nordicin ohjelmistoon ja sen jälkeen Carreyn tähdittämä Sonic The Movie saa ensi-iltansa valkokankailla.