TOP 3: Nämä ovat Suomen suosituimmat jouluelokuvat – ja näistä suoratoistopalveluista ne voi katsoa

22.12.2021 09:57 | Muropaketin toimitus

Äänielämysbrändi Sonosin teettämä tutkimus selvitti suomalaisten joulutottumuksia ja viihteen parissa vietettyä aikaa. Samalla selvisi, mikä on suomalaisten mielestä kaikkien aikojen paras jouluelokuva.

Sonosin tutkimuksen mukaan suomalaisten mielestä ylivoimaisesti paras jouluelokuva on piirrosklassikko Lumiukko (The Snowman).

Dianne Jacksonin ohjaaman Lumiukon menestys ei yllätä: vuonna 1982 valmistunut brittielokuva esitettiin Suomen televisiossa ensimmäisen kerran jo vuonna 1983, ja vuodesta 1992 lähtien se on ollut aattoaamupäivien vakio-ohjelmistoa katkeamatta.

Lumiukon ikoninen, Howard Blaken säveltämä tunnuskappale Walking in the Air on tullut tutuksi myös esimerkiksi Nightwish-yhtyeen esittämänä. Alkuperäisen kappaleen tulkitsi Jacksonin elokuvaan Peter Auty.

Parhaiden jouluelokuvien toiselle sijalle ylsi – aika yllättäen – ensimmäinen Yksin kotona -elokuva (1990). Kolmatta sijaa pitää Mauri Kunnaksen ja Pekka Lehtosaaren ohjaama piirroselokuva Joulupukki ja noitarumpu vuodelta 1996.

Lumiukkoa ei tällä hetkellä Suomen suoratoistopalveluista löydy, mutta Yle TV2 esittää elokuvan jouluaattoperjantaina tuttuun aikaan eli kello 11.28, juuri ennen joulurauhan julistamista. Tv-esityksen jälkeen Lumiukon voi katsoa Yle Areenasta tammikuun loppupuolelle saakka. Chris Columbuksen ohjaaman Yksin kotona -elokuvan voi vuorostaan katsoa jatko-osineen Disney+:sta vaikka heti, ja Joulupukki ja noitarumpu -animaation Yle Areenasta.

Suomalaisten joulutottumuksia selvittävän tutkimuksen toteutti YouGov, ja siihen osallistui yli 1 000 vastaajaa ympäri Suomea. Vastaajista 51 % oli naisia ja 49 % miehiä.

Muropaketin uusimmat