Uusimmat

USA:n sisällissota on saanut kriitikoilta aika hyvän vastaanoton

15.03.2024 14:32 Muropaketin toimitus

Ex Machinasta ja Annihilationista tutun Alex Garlandin ohjaama ja käsikirjoittama Civil War kertoo Pohjois-Amerikan sisällissodasta lähitulevaisuudessa. Aihe liippaa niin läheltä monien aitoja pelkoja, että elokuvaa on pidetty nettikeskusteluissa jopa vaarallisena.

Civil Warin ensimmäiset arviot ovat nyt saapuneet linjoille, ja vaikuttaa siltä, että huhtikuussa ensi-iltansa saava elokuva pitää ottaa katselulistalle. Yhdeksän arvion jälkeen Civil Warin tuoreusaste on Rotten Tomatoesissa 78 prosenttia, mitä voi pitää kohtalaisen hyvänä saavutuksena.

Elokuvaan ovat suhtautuneet suopeasti esimerkiksi The Wrap, The Hollywood Reporter, Variety ja Polygon. Kriittisempää päätä edustavat Rolling Stone ja Deadline. Arvosana tulee väkisinkin vielä elämään jahka lisää arvioita julkaistaan.

Muropaketin arvio Civil Warista on luvassa viikolla 16, jolloin Civil War saapuu Suomen teattereihin – tarkemmin sanoen perjantaina 19. huhtikuuta.

Uudesta sisällissodasta kertova Civil War huolestuttaa katsojia USA:ssa: “Tämä elokuva saattaa toteutua oikeasti 4-5 vuoden päästä”

Kirsten Dunstin tähdittämän Civil Warin juonikuvaus kuuluu seuraavasti:

”Vuoden odotetuimpiin elokuviin kuuluva Civil War on tiivistunnelmainen, adrenaliinin ja jännityksen täyteinen toimintatrilleri, jonka kyydistä avautuu kuumottava näkymä jakautuneen Yhdysvaltojen lähitulevaisuuteen. Lee (Kirsten Dunst) yrittää selviytyä hengissä toimittajakollegoidensa kanssa eskaloituvan sisällissodan keskellä vaarallisella matkalla maan läpi kohti vielä toistaiseksi pääkaupungiksi kutsuttua Washington DC:tä.”