Varoitus: Vuoden 2020 paras animaatioelokuva EI sovi perheen pienimmille lapsille – Lue tämä ennen kuin avaat Disney Plussan

26.04.2021 13:09 | Muropaketin toimitus

Pixarin uusin elokuva Soul palkittiin viime yönä parhaan pitkän animaatioelokuvan Oscarilla. Lisäksi leffa voitti palkinnon parhaan musiikin sarjassa.

”Soul on fiksu, koskettava, hauska, kekseliäs ja kaikin puolin upea animaatio, joka toimii parhaiten varttuneemmille katsojille”, hehkutti Muropaketin kriitikko Aki Lehti Pixarin uutuutta muutama kuukausi sitten.

Eikä varttuneemmilla katsojilla tarkoitettu tässä yhteydessä eskari-ikäisiä tai alakoululaisia.

Annetaan Akin täsmentää:

”Useat Pixarin reilun kymmenen viime vuoden aikana tekemistä elokuvista käsittelevät menetystä, kuolevaisuutta ja kuolemaa. Studion koko perheen elokuvat on suunnattu värikkäiden ja hauskan näköisten hahmojen hassutteluista huolimatta pääosin aikuiskatsojille. Perheen pienimmät saavat kaikista aiemmista teoksista jotain irti, mutta Soul on osittain niin synkkä, että se ahdistaa aikuiskatsojaakin. Teoksessa on runsaasti asioita, jotka menevät nuoremmilta katsojilta yli hilseen. Se sisältää myös pari Pixarin historian pelottavinta kohtausta, joita en ehkä antaisi herkimpien junioreiden katsoa ilman aikuista.”

Disney Plussan valikoimasta löytyvän Soulin ikärajasuositus on K12, mikä kertoo osaltaan siitä, kenelle leffa on suunnattu.

LUE LISÄÄ: Arvostelu | Pixarin uusi Soul-elokuva on viiden tähden ihme

Muropaketin uusimmat