Uusimmat

Watchmenin käsikirjoittaja Alan Moore kiukuttelee taas: ”Supersankarielokuvia katsovat aikuiset ovat lapsellisia ja mahdollisesti tulevia fasisteja”

11.10.2022 13:40 Muropaketin toimitus

Watchmen-sarjakuvan käsikirjoittaja Alan Moore on saanut tarpeekseen supersankareista.

Käsikirjoittaja Alan Moore on jo aiemminkin antanut ymmärtää vihaavansa supersankarielokuvia. Guardianin tuoreessa haastattelussa hän vetää mielipiteensä vielä astetta pidemmälle ja syyttää noita elokuvia katsovia aikuisia lapsellisiksi.

“Sanoin jo joskus vuonna 2011, että mielestäni sillä on vakavia ja huolestuttavia vaikutuksia tulevaisuuteen, jos miljoonat aikuiset jonottavat katsomaan Batman-elokuvaa. Koska tämän tyyppinen infantilisaatio – toive yksinkertaisemmasta ajasta, yksinkertaisemmasta todellisuudesta – voi usein olla fasismin esiaste”, Moore kommentoi.

Hänen mielestään on huolestuttavaa, että sadat tuhannet aikuiset haluavat nähdä hahmoja ja tapahtumia, jotka on “luotu viihdyttämään 12-vuotiaita poikia – ja aina poikia – 50 vuotta sitten”.

Hän itse myöntää Watchmenin myötä olevansa yksi syypää sille, että sarjakuvia alettiin jossakin vaiheessa pitää myös aikuisten juttuna.

Vuonna 2020 antamassaan haastattelussa Moore kertoi, ettei ollut nähnyt yhtä ainoaa supersankarielokuvaa sitten Tim Burtonin vuonna 1989 ohjaaman Batmanin.

Muropaketin uusimmat