Uusimmat

Viime vuoden erikoisin toimintaleffa vihdoinkin Suomeen – pääosan näyttelijä koetti olla puhumatta koko kuvausten ajan

26.02.2024 08:30 Muropaketin toimitus
Silent Night (2023) / Joel Kinnaman

Joel Kinnaman elokuvassa Silent Night (2023) © Carlos Latapi / Lionsgate

Toimintafanien harmiksi John Woon ”comeback-leffaksikin” tituleerattu Silent Night ei päässyt viime vuonna Suomessa teatterilevitykseen. Maaliskuussa Joel Kinnamanin tähdittämä elokuva tulee vihdoinkin katsottavaksi vuokra- ja myyntiversioina.

Silent Night keräsi viime vuonna huomiota paitsi John Woon (Face/Off) ansiosta, myös vähäisellä dialogillaan: elokuvan tarinassa Joel Kinnamanin roolihahmo menettää äänensä, ja sen takia Silent Nightissa puhutaan perin vähän. Tähän luonnollisesti viittaa myös leffan nimi.

Silent Nightin tarkempi juonikuvaus kuuluu seuraavasti:

”John Woon ohjaama kostotarina isästä (Joel Kinnaman), jonka todistaa pienen poikansa kuoleman jengiammuskelun ristitulessa jouluaattona. Toivuttuaan vammoistaan, jotka maksoivat hänelle puhekyvyn, mies ottaa elämäntehtäväkseen kostaa poikansa kuoleman.”

Joel Kinnaman koetti olla Silent Nightia varten puhumatta kaksi kuukautta eli koko kuvausten ajan, mutta homma kaatui jo heti kättelyssä.

“Minulla oli todella, todella intensiivisen hiljainen automatka kuvauksiin. Se oli itse asiassa koko juttu. Se sai ladattua minuun niin paljon hiljaisuutta, että pärjäsin sillä koko loppukuvausten ajan”, Kinnaman tunnusti Jimmy Fallonin haastattelussa joulukuussa.

Näyttelijä kertoo asiasta tarkemmin alta löytyvällä videolla.

SF Anytimen mukaan Silent Nightin voi katsoa Suomessa 11. maaliskuuta lähtien.

Silent Night

Kuva: © Lionsgate