Ensimmäinen traileri helmikuussa 2012 ilmestyvästä Härmä-elokuvasta

09.08.2011 13:31 | Muropaketin toimitus

Ensi vuonna ilmestyvästä Härmä-elokuvasta on julkaistu ensimmäinen traileri. JP Siilin ohjaaman elokuvan pääosissa nähdään mm. Mikko Leppilampi, Pamela Tola, Esko Salminen, Taneli Mäkelä, Olavi Uusivirta ja Pirkka-Pekka Petelius.

17. helmikuuta 2012 ilmestyvän Härmän ensimmäinen traileri on julkaistu elokuvan Facebook-sivulla.

Elokuvan tarina kuuluu seuraavasti:

1800-luku. Pohjanmaan lakeuksilla vallitsee perinne, jonka mukaan esikoispoika perii kaiken ja muut sisarukset saavat pärjätä omillaan. Eletään puukkovallan aikaa, jolloin lain suoja ei Härmään asti yllä. Maita hallitsevat häjyt, rellestävät miesjoukot, jotka herättävät pelkoa ja kunnioitusta tappeluhalullaan ja herkkyydellään turvautua puukkoon. Puukkojunkkareissa on talollisia ja renkejä, mutta myös niitä nuorempia veljiä, joilla ei perinnönjaon jälkeen ole mitään. Kunnia ja maine saattaa löytyä puukon terällä.

Välitalon tila on Härmän mahtavimpia. Talossa on kaksi poikaa, nuorempi veli Matti (Lauri Tilkanen) sekä Esko (Mikko Leppilampi). Suoraselkäinen ja tilan isännäksi sopiva Matti on salakihloissa naapuritilan Ainon (Pamela Tola) kanssa. Esko vieroksuu työtä ja viihtyy häjyjoukossaan – hänen kerrotaan tappaneen puukolla useita miehiä. Veljesten isä tekee vaikean valinnan ja testamenttaa tilansa perinteiden vastaisesti nuoremmalle pojalleen Matille, ohi esikoisen. Tästä alkaa epätasainen taistelu talosta ja lopulta myös Ainosta.

Matilla on kaksi mahdollisuutta: paeta tai puolustaa isänsä viimeistä tahtoa. Pohjalaiselle miehelle pako ei ole vaihtoehto.

Muropaketin uusimmat