Ensimmäiset suomalaisarviot Max Payne -elokuvasta nyt luettavissa

15.10.2008 13:03 Muropaketin toimitus

maxpayne”En osaa kuvitella, miten kukaan voisi pitää tällaisesta pystyynkuolleesta elokuvasta”, Kalle Kinnunen kirjoittaa perjantaina ensi-iltansa saavasta Max Payne -elokuvasta Suomen Kuvalehden blogissa. Kaistan kriitikko Olli Sulopuisto kuitenkin voi, ja antaa elokuvalle jopa kolme tähteä.

Kalle Kinnusen mielestä elokuvassa ei ole mitään, minkä suomalaisuudesta voisi olla ylpeä. Se on ”onneton lörähdys, joka ei voi miellyttää edes arvostelukyvyttömimpiä teini-ikäisiä toimintaleffafaneja”. Suurin osa tietokone- ja konsolipeleihin perustuvista elokuvista on Kinnusen mukaan tehty vain siksi, että tunnetulla brändinimellä on helppo kusettaa muutamia miljoonia teinejä. ”Max Payne vahvistaa kurjaa sääntöä.”

Kaistan Olli Sulopuisto tunnustaa elokuvan heikkoudet, mutta toteaa silti pitävänsä elokuvasta: ”Aloitetaan selityksillä. Olen pelannut molemmat Max Payne -pelit läpi ja pitänyt niistä. Se vaikutti varmasti mielipiteeseeni elokuvasta, sillä järjellä ajateltuna kyseessä on tuiki tavallinen b-elokuva. Mutta silti… ”

Kalle Kinnusen arvostelun voi lukea Suomen Kuvalehden Kuvien takaa -blogista.

Kaistan arvostelun voi lukea täältä: Max Payne -elokuvan arvostelu.