Fanien kiukuttelu elokuvahahmojen sukupuolesta sai outoja piirteitä – Bill & Ted 3:n käsikirjoittaja puolustaa valintaansa

12.07.2019 17:03 | Muropaketin toimitus

Kolmas Bill & Ted -elokuva on tekeillä ja sen on määrä saada ensi-iltansa vuoden päästä elokuussa.

Keanu Reevesin ja Alex Winterin tähdittämät Bill & Ted -elokuvat saavat vihdoin jatkoa, kun Bill & Ted Face the Music julkaistaan ensi vuonna. Elokuvassa nähdään ikääntyneiden rokkareiden lisäksi kaksikon tyttäret, Billie ja Thea, joita esittävät Brigette Lundy-Paine ja Samara Weaving.

Elokuvan käsikirjoittaja Ed Solomon on nyt joutunut puolustamaan päätöstään tehdä Billin ja Tedin lapsista juuri tyttöjä. Häntä on nimittäin syytetty “pakotetusta monipuolistamisesta” valintansa vuoksi.

Solomon selitti käsikirjoituksellista valintaansa Twitterissä ja kommentoi, ettei kyseessä ole mikään Hollywoodin pakotus. “Tämä oli luova päätös, joka pohjautui moniin asioihin, mutta ei kuitenkaan vähiten siihen että me jo TEIMME nuoret Billin ja Tedin poikina. He olivat nimeltään Bill ja Ted.”

Käsikirjoittaja kertoo, että idea kaksikon tyttäristä on ollut olemassa jo pitkään. Hänen mielestään olisi ollut “tylsää ja liiallista toistoa”, jos kaksikon lapsetkin olisivat olleet poikia. Hän selittää, että maailmassa on tehty tarpeeksi paljon kaverielokuvia, missä kaverukset ovat poikia. “Olemme nyt aikuisia. Bill ja Ted ovat aikuisia. Me voimme hyväksyä sen, niin voitte tekin”.

Solomonin koko kommentointiketju on luettavissa hänen Twitter-tilillään: