Uusimmat

Huhu: Disney oli Oscar-gaalan kritiikkiä keränneiden uudistusten takana

10.08.2018 14:50 Muropaketin toimitus

Oscarit

Oscar-gaalaan on tulossa uudistuksia. Televisiossa näytettävää gaalaa lyhennetään ja mukaan tulee uusi palkintokategoria suosituille elokuville.

Eilen julkistettiin, että Oscar-gaalaan on ensi keväästä lähtien tulossa uusi palkintokategoria. Kategoriassa palkitaan kassamagneettielokuvia, jotka muuten jäisivät palkintogaalan ulkopuolelle. Lisäksi gaalaa oltaisiin lyhentämässä nykyisestä neljästä tunnista kolmeen.

Huhujen mukaan uudistuksen takana on Disney. Cinemablendin uutisen mukaan muutos ei kuitenkaan johtuisi siitä, että Disney haluaisi muutenkin menestyneille elokuvilleen lisää näkyvyyttä palkintokategorian myötä. Todellinen syy on Disneyn omistama ABC-tv-yhtiö, joka haluaa gaalalle lisää katsojia.

Tämän vuoden Oscar-gaala kohtasi kaksi ongelmaa: ohjelma oli pitkä, eikä kukaan katsonut sitä. Katsojia oli jopa 19 % vähemmän kuin edellisenä vuonna. Parhaan blockbusterin kategorian lanseeraamisella ABC pyrkii tavoittamaan enemmän katsojia, sillä perinteisesti Oscareissa palkitut laatuelokuvat eivät tunnu kiinnostavan suurta yleisöä.