Uusimmat

Isaac Asimovin Säätiö kääntyy vihdoinkin tv-sarjaksi – Asialla Apple, joka pyrkii kunnianhimoisen sarjan myötä uudelle tasolle

27.08.2018 14:52 Muropaketin toimitus

Apple tekee Isaac Asimovin tieteisklassikosta kymmenosaisen tv-sarjan. Säätiön showrunnereiksi on valittu David S. Goyer ja Josh Friedman.

Kolme kuukautta sen jälkeen, kun Apple julkisti hankkineensa oikeudet Isaac Asimovin kirjoittamaan Säätiö-trilogiaan, 10-osaisesta tv-sarjasta on tehty virallinen tilaus, kertoo Deadline. Tulevan sarjan showrunnereina ja tuottajina toimivat David S. Goyer ja Josh Friedman. Goyer on aiemmin käsikirjoittanut Yön ritari -trilogian, Friedman puolestaan tunnetaan muun muassa Terminator: The Sarah Connor Chronicles -tv-sarjan luojana.

Star Warsia ja lukuisia muita tieteistarinoita inspiroinut, vuonna 1942 julkaistu Säätiö on koitettu filmatisoida useita kertoja aiemminkin, mutta vasta nyt tv-sarja on vihdoin virallisesti vahvistettu. Asimovin romaanitrilogia kertoo ympäri galaksia ripotelluista ihmisistä, jotka elävät galaktisen imperiumin vallan alla. Tarinan keskiössä on psykohistorioitsija, joka pystyy näkemään tulevaisuuteen ja ennustaa imperiumin tuhon.

Säätiö on kunnianhimoinen projekti Applelle, jolle Asimovin klassikko on nyt toinen tilaukseen laitettu sarja. Aiemmin julkistettiin Applen tuottavan rikosjännärin Are you Sleeping, jonka pääosassa nähdään Octavia Spencer.