Laura Birnillä on tärkeä rooli Applen uudessa jättisarjassa – Suomalaisnäyttelijä pärjää maailmantähtien rinnalla ihailtavan hyvin

27.09.2021 09:48 Muropaketin toimitus

Laura Birn tekee yhden Foundation-tieteissarjan parhaista roolisuorituksista.

Suomalaisnäyttelijä Laura Birnillä on tärkeä ja iso rooli Apple TV+-palvelussa viime perjantaina alkaneessa jättibudjetilla tehdyssä Foundation-sarjassa, joka perustuu tietysti Isaac Asimovin Säätiö-kirjasarjaan.

Birnin roolista ei ole uutisoitu suomalaismediassa oikeastaan lainkaan kuin lähinnä casting-julkistuksen aikoihin joulukuussa 2019. Tämä johtuu simppelisti siitä, ettei Apple TV+ tiedota Suomessa lainkaan. Kovin moni toimittaja ei myöskään ole tainnut saada jaksoja ennakkoon katsottavaksi, eikä voi tietää kuinka suuressa roolissa Birn sarjassa on.

Muropaketti sai ensimmäisen kauden kaikki 10 jaksoa katsottavaksi ennakkoon ja arviomme sarjasta ilmestyy vielä tämän päivän aikana. Tässä vaiheessa voidaan jo kehaista näyttelijöistä erityisesti Jared Harrisia, Lee Pacea sekä Birniä, joka esittää keisarin apulaista Eto Demerzeliä.

Foundation-sarjaa tuli tarjolle viime perjantaina kaksi jaksoa. Uudet jaksot ilmestyvät aina perjantaisin.

Asimovin ensimmäinen Säätiö-romaani julkaistiin vuonna 1951. Myöhemmin tarina laajentui trilogiaksi ja 1980-luvulla seitsemän romaanin mittaiseksi kokonaisuudeksi. Sarjan pääpäsmäri David S. Goyer on suunnitellut Foundation-sarjasta kahdeksan kauden mittaista kokonaisuutta.

Foundation Laura Birn