J.K. Rowling: ”Harry Potteria turha odottaa enempää”

01.08.2016 09:33 | Tatu Junni

Uuden Harry Potter And The Cursed Child -näytelmän käsikirjoitus julkaistiin viime viikonloppuna englanninkielisenä kirjasovituksena. Se on saanut monet fanit utelemaan, vieläkö velho voisi palata valkokankaalle.

Huhupartio: Daniel Radcliffelta vielä yksi Harry Potter -elokuva

Nyt vaikuttaa siltä, että jos Harry Potter -elokuvia tehdään lisää, ne pohjautuvat nimenomaan The Cursed Childiin. Kirjailija J.K. Rowling ei nimittäin aio kirjoittaa enempää tarinoita Potterin tiimoilta.

”Harry lähtee isolle matkalle näissä kahdessa näytelmässä”, Rowling totesi kaksiosaisesta The Cursed Childista näytelmän lehdistötilaisuudessa. ”Luulenpa että tämä oli nyt Harryn osalta tässä. Hänen tarinansa on kasassa”.

Mutta entäpä Harry Potterin poika Albus Severus Potter? Hänestä Rowling ei sanonut mitään lopullista, joten fanien toivo elää yhä.

Harry Potter And The Cursed Child julkaistaan suomeksi syksyllä. Kirjan juonikuvaus kuuluu seuraavasti:

“Harry Potterin elämä on aina ollut haasteellista, eikä se tunnu helpottuvan nyt, kun hän on ylityöllistetty Taikaministeriön virkamies, aviomies ja kolmen kouluikäisen lapsen isä. Samaan aikaan kun Harry rimpuilee menneisyytensä kanssa, Albus, hänen nuorin poikansa, kipuilee perheensä henkisen perinnön kanssa. Perinnön, jota hän ei koskaan halunnut harteilleen. Menneisyyden ja nykyisyyden sulautuessa yhteen pahaenteisesti, sekä isä että poika oppivat ikävän totuuden. Toisinaan pimeys nousee odottamattomista paikoista.”

Potterin maailmaan palataan myös valkokankaalla, kun Ihmeotukset ja niiden olinpaikat -trilogian avausosa saa ensi-iltansa.

Muropaketin uusimmat