Jokeria on kutsuttu supersankarileffojen mullistajaksi – Ironista kyllä, elokuvan tuottaja ei voi sietää supersankarileffoja

03.09.2019 08:41 | Muropaketin toimitus

Kehuttu Joker nähdään Suomessa lokakuun alussa.

Todd Phillipsin ohjaama ja Joaquin Phoenixin tähdittämä Jokeri-elokuva sai maailmanensi-iltansa viime viikonloppuna Venetsian elokuvajuhlilla. Jokerin nähneet ovat kertoneet sen olevan ainutlaatuinen ”supersankarielokuva”, josta tulee lähinnä mieleen Martin Scorsesen Taksikuski- ja Koomikkojen kuningas -klassikot.

Jokerin tuottaja Emma Tillinger Koskoff kertoo Associated Pressin jutussa, etteivät sarjakuviin perustuvat elokuvat ole lainkaan hänen juttunsa.

– En kirjaimellisesti pysty katsomaan niitä. Yritän, mutta en pysty, vaikka minun pitäisi. Tätä leffaa kuitenkin rakastan. Pitäisin siitä vaikka en olisi mukana tekijätiimissä, Koskoff sanoo.

Joker on kerännyt lähinnä ylistäviä arvioita. Metacriticin kriitikkoarvioiden keskiarvo on tällä hetkellä 75 / 100.

Useampi kriitikko on kuitenkin myös lytännyt leffan täysin, kaikki suunnilleen samasta syystä. Esimerkiksi elokuvatoimittaja Kalle Kinnunen twiittasi leffan nähtyään: ”Joker: ensin magneettinen, sitten ennennäkemättömällä tavalla paska elokuva. Aikaansaa likaisen olon.”

Hänen Suomen Kuvalehdessä julkaistu kunnon arvionsa jatkaa samalla linjalla.

Suomen elokuvateattereihin Jokeri saapuu 4. lokakuuta.