UUSIMMAT

Judge Dredd 3D -elokuvan tuominen Suomeen on osa FS Filmin uutta kokeilua

29.10.2012 10:00 | Muropaketin toimitus

Dredd 3D

Pete Travisin mainio Dredd 3D -elokuva saapuu tällä viikolla Suomen elokuvateattereihin. Elokuvaa kuitenkin esitetään vain parina iltana maan suurimmissa kaupungeissa. Kyseessä on maahantuoja FS Filmin uusi kokeilu, jolla testataan pienehkön kohderyhmän elokuvien uutta julkaisumallia.

FS Filmin tiedottaja Tiina Virtanen kertoi Dome.fi:lle uuden Judge Dreddin esittämisestä Suomessa seuraavaa:

”Dredd 3D on meille kokeilu marginaalielokuvien julkaisumahdollisuuksista. Haluamme nähdä voiko ja kannattaako elokuvaa laittaa kankaalle lokalisoimatta sitä (ilman valtavia panostuksia) tiettyä pientä, mutta aktiivista ryhmää varten.”

Dredd 3D:sta esitetään myöhäisillan erikoisnäytöksiä rajatun ajan 2. – 3. marraskuuta. Erikoisnäytökset järjestetään Helsingissä, Jyväskylässä, Lahdessa, Oulussa, Porissa, Tampereella sekä Turussa. Elokuvan esityskopio on englanninkielinen, ilman suomenkielistä tekstitystä.

Lippujen myynti alkaa 30. lokakuuta, ja samalla ilmoitetaan tarkemmat näytösaikatiedot. Dredd 3D:n kantaesitys nähdään Suomessa Night Visions -festivaaleilla keskiviikkona 31. lokakuuta. Esitys on loppuunmyyty.

Teksti: Tatu Junni
Lähde: FS Film

Keskustelu

Häiritsevät tekstitykset pois ja julkaisija kiittää, kyllä kiitos! Toki tekstien puuttuminen voisi näkyä hinnassa, mutta jos saadaan nuo tekstit pois pilaamasta leffoja niin loistavaa. Toki joku mandariinikiinalla tehty elokuva on vähän eri asia kuin eng.kielinen.

Itse jopa maksaisin ”vähän” extraa jos englanninkielisistä elokuvista saisi tekstityksen pois häiritsemästä. Haluan nähdä elokuvan sellaisena kuin se on suunnitelu, enkä valkoisten huonosti käännettyjen pixeleiden kera.

Dredd 3D oli uskomatonta nannaa silmille ja korville :)

Itseäni ei häiritse kuulua ”marginaali” osastoon, varsinkin kun puhutaan Dredd 3D kaltaisista helmistä. :) Tärkeintähän on että marginaali elokuvat myy.

Kyllä on ehdottomasti TOP-5 parhaan elokuvan joukossa omissa listoissani. Tulen myös ostamaan tämän bluray-julkaisuna koska tämä on niitä elokuvia joita voi katsoa kerta toisensa jälkeen ja saada aina mahtavat fiilikset. Toivon että Pete Travis pääsee ohjaamaan yhtä brutaalin lähdemateriaalia kunnioittavan jatko-osan sillä tämä oli mahtavasti ohjattu ja Dredd-fanit kiittää.

Ja jotka eivät ole vielä tätä nähneet niin lisänäytöksiä luvattu tiettyihin kaupunkeihin.

Ongelmanahan varmasti tuon Dredd 3D:n luokittelun kanssa on vertailuryhmä, missä joukossa kyseistä elokuvaa (osittain hieman väärin perustein) joudutaan vertailemaan. Tottahan toki Dredd 3D on marginaalisempi ja pienempi elokuva kuin viimeaikoina varsinaisen boomin muodostaneet toimintasarjakuvafilmatisoinnit (vaikkapa nyt nämä Marvelin sisällöttömäksi silotellut Avengers sarjan leffat). Elokuva ei sitten muuten edustakkaan samaa genreä oikein mistään päin, vaan on enemmän brutaalimpi toimintaelokuva, mutta markkinoinnin kannalta tämä on varsin inhottavaa.

@4:

Äärimmäisen hienoa logiikkaa. Eli tässä tapahtumaketjussa siis väärin teki se maahantuoja joka asiakaspalautteen perusteella päätti kokeilla ja tuoda elokuvan teattereihin, eikä suinkaan ne maahantuojat jotka eivät näin tehneet.

FS Film! Olette saaneet uuden vihollisen. Ei tuo Dredd nyt mitään pornoa ole !

Elokuva ei murskannut jenkeissä positiivisesta vastaanotosta huolimatta ja uskoisin näiden esitysten olevan paljolti raivokkaan asiakaspalautteen ansiota. Hyvä että tuovat teatteriin ja tälläinen marginaalinen formaatti on ihan kokeilun arvoinen.

Jos maksaa saman mitä yleensä niin pitäkööt tunkkinsa.

Hetkinen… ”pienehkön kohderymän julkaisu”…

Otetaas nyt vaikka esimerkiksi joku ilmeisesti ”suurehkon kohderyhmän julkaisu” mikä on tällä hetkellä Finnkinon ohjelmistossa…

Vaikka ”Bachelorette”:
Total Lifetime Grosses
Domestic: $447,954 15.0%
+ Foreign: $2,537,830 85.0%

Eli filmi tuottanut tähän mennessä n. 3 miljoonaa dollaria.

Ok, entäs tämä JD 3D, varmaan sitten ihan pikkujulkaisu?
Total Lifetime Grosses
Domestic: $13,401,000 57.0%
+ Foreign: $10,100,000 43.0%

Oho, eiku… 13 milliä… Nojoo, 3 miljoonaahan on tietty enemmän kuin 13, joten Bacheloretten kaltaista roskaa kannattaa pitääkin ohjelmistossa…

(Lähde Box Office Mojo.)

Muropaketin uusimmat