UUSIMMAT

Julianne Moore tähdittää Antti Jokisen Suomessa kuvattavaa fantasiaelokuvaa

30.11.2009 11:57 Muropaketin toimitus

Kansainvälisesti menestynyt Antti J. Jokinen on tunnettu musiikkivideo- ja mainosohjaajana. Jokinen ohjaa parhaillaan käsikirjoittamaansa pitkää elokuvaa The Resident (ensi-ilta 2010), jonka päätähtenä tullaan valkokankailla näkemään kahden Oscarin voittanut Hilary Swank.

Seuraavan pitkän elokuvansa Nicholas Northin tuotannon Antti J. Jokinen aloittaa keväällä 2010 – tällä kertaa kotimaassaan Suomessa. Estar Studios Oy:n ensimmäisen elokuvan taustalla on yhteistyökumppaneina monia suomalaisittain merkittäviä tahoja ja elokuvan budjetti on Suomessa kuvattavaksi elokuvaksi iso – noin 16 miljoonaa euroa. Nicholas Northin työryhmässä on mukana useita kansainvälisesti tunnettuja ja tunnustettuja tekijöitä.

Nicholas North toteutuu kansainvälisten huippuosaajien käsissä. Elokuvan ohjaa, käsikirjoittaa ja osatuottaa Antti J. Jokinen ja mukana on myös maailmanluokan filmitähtiä. Yhdessä pääroolissa nähdään Oscar-ehdokas Julianne Moore. Rooleihin tulee myös joukko tunnettuja suomalaisia ja ruotsalaisia näyttelijöitä.

Elokuvan kuvaamisesta vastaa Oscar-palkittu Guillermo Navarro (mm. The Hobbit, 2011, Night at the Museum, 2006, ja Pan’s Labyrinth, 2006). Amerikkalaisina tuottajina projektissa ovat JohnBaldecchi (mm. The Mexican, 2001) ja Howard Kaplan (The Good Shepherd, 2006). Jokisen lisäksi elokuvan käsikirjoittajana toimii Matthew B. Wilder.

Muun muassa Rovaniemellä ja Pohjois-Karjalassa kuvattava vauhdikas fantasiaelokuva Nicholas North perustuu Jokisen alkuperäisideaan ja sen tarina on saanut inspiraationsa Kalevalasta – tarinan teemat ovat siis suomalaisille hyvin tuttuja. Elokuva on kiehtova fantasiaseikkailu, jossa nuori Nicholas pelastaa pohjoisen kansan pahojen voimien kirouksesta.

Vuoden 2010 aikana kuvattavan elokuvan ensi-ilta on jouluna 2011.