Koronavirus saattaa muuttaa elokuva-alan pysyvästi: “Paluuta vanhaan ei ehkä tämän jälkeen enää ole”

28.03.2020 20:03 Muropaketin toimitus

The Hollywood Reporterin mielenkiintoisessa artikkelissa analysoidaan Hollywoodin tilannetta koronaviruksen jälkeen.

Koronaviruspandemia on sekoittanut viihdemaailman täysin. Maailmanlaajuiset elokuvateattereiden sulkemiset siirsivät lukuisten elokuvien ensi-iltoja, koronakaranteeni on puolestaan pysäyttänyt tuotantoja ja monilla tahoilla on alettu kehitellä vaihtoehtoisia tapoja tehdä ja jakaa viihdettä.

The Hollywood Reporterin katsauksessa analysoidaan nykytilannetta ja pohditaan sitä, miltä elokuva- ja tv-maailma näyttää koronakriisin jälkeen. Ala on kriisin aikana joutunut keksimään uudenlaisia tapoja tavoittaa yleisönsä ja esimerkiksi kotikutoiset, etänä tehdyt haastatteluohjelmat ovat lisääntyneet. Moni ensi-iltaelokuva on puolestaan löytänyt tiensä joko suoratoistoon tai vastaavasti nettivuokraamoon.

Analyysissa kommentoidaan, että paluuta entisenkaltaiseen julkaisusysteemiin tuskin enää on, vaan ala muuttuu monella tapaa joustavammaksi julkaisujen suhteen. Artikkelissa arvellaan, että esimerkiksi suoratoisto- ja nettivuokrausvaihtoehdot lisääntyvät tulevaisuudessa kankeana pidettyjen elokuvateatterikierrosten rinnalle.

Lue koko artikkeli The Hollywood Reporterista.