Uusimmat

Maailman parhaisiin supersankarisarjoihin kuuluva DC:n Doom Patrol saa toisen tuotantokauden

23.07.2019 19:50 Muropaketin toimitus

Upea Doom Patrol -sarja jatkuu ensi vuoden puolella.

San Diegon Comic-Conin juttutulvan keskellä olemme näköjään missanneet ehkä koko tapahtuman parhaan uutisen. DC Universe -suoratoistopalvelun paneelikeskustelussa paljastettiin Doom Patrol -sarjan saavan toisen tuotantokauden.

Sarjan jatko on pieni ihme, sillä vaikka se keräsikin kehuja niin kriitikoilta kuin faneilta, niin DC Universe -palveluun piilotettuna sen katsojamäärät eivät olleet kovin kummoiset. Ensi vuonna nähtävä toinen kausi esitetään Yhdysvalloissa DC Universen lisäksi myös Warnerin uudessa HBO Max -palvelussa, jonka kautta katsojia tulee taatusti reippaasti lisää.

Muropaketin arviossa Doom Patrol -sarjakuvan intohimoinen fani, kriitikkomme Aki Lehti meni niin käpikseen aikuisille suunnatusta sarjasta, että kehui sen parhaaksi koskaan tehdyksi supersankariadaptaatioksi, todeten muun muassa seuraavaa:

”Doom Patrol onnistuu itkettämään ja naurattamaan. Se on rakenteeltaan totaalinen sekasotku, mutta täysin tahallisesti. Jatkuva metatason kikkailu, outoilu, dadaismi, omituinen ja usein todella huono huumori kuitenkin toimivat. Kaikkeen kahjouteen on onnistuttu sekoittamaan myös juuri sopivasti draamaa.. ..Sarjan puolivälin jälkeen sukelletaan kirjaimellisesti niin syvälle hahmojen päiden sisälle, että huomasin kyynelehtiväni pääosin aivan mielipuolisen tarinan parissa.”

Doom Patrolin ensimmäinen kausi on Suomessa katsottavissa HBO Nordicissa. Uuden HBO Max -yhteistyön ansiosta kakkoskausi nähtäneen myös samassa suoratoistopalvelussa tuoreeltaan.