Mark Hamill: ”Star Wars: The Force Awakensin alkuperäinen loppukohtaus oli aivan erilainen”

12.01.2018 17:03 | Muropaketin toimitus

Elokuvat muuttuvat usein tuotannon aikana. Star Warsissa Luke Skywalkeria esittävä Mark Hamill paljastaa, että The Force Awakensin lopetus oli alun perin täysin erilainen ja sillä olisi myös ollut vaikutuksia The Last Jedin tapahtumiin.

Sisältää spoilereita uusimmasta Star Wars -elokuvasta The Last Jedi.

Star Warsin tyylisessä, pitkäikäisessä elokuvasaagassa ohjaajat vaihtuvat usein elokuvasta toiseen ja osa elokuvan ideoista päätyy aina jäämään leikkaushuoneen lattialle. Yksi tällainen on J.J. Abramsin ohjaaman Star Wars: The Force Awakensin alkuperäinen lopetus.

Luke Skywalkeria esittävä Mark Hamill paljasti The Force Awakensin alkuperäisen loppukohtauksen, joka olisi voinut muuttaa Rian Johnsonin ohjaaman The Last Jedin kurssin kokonaan. Aiemmin Hamill on paljastanut, että elokuvan loppukohtausta muutettiin viime hetkillä, mutta muutoksen laatu jätettiin mysteeriksi.

Digital Spyn julkaisemassa haastattelussa Hamill kertoo Luken ja Reyn ensimmäisestä tapaamisesta Ahch-To- saarella. The Last Jedin aluksihan paljastetaan, että Luke on irrottanut itsensä kokonaan Voimasta eikä käytä enää jedivoimiaan. Hamill paljastaa oman hämmennyksensä:

”Kun olimme tekemässä The Force Awakensia, Rian sanoi: ’Voisimme laittaa kivenjärkäleitä leijumaan näyttääksemme sinusta peräisin olevan Voiman’, joten minut johdatettiin uskomaan että Voima oli edelleen minussa ja todella vahvana.”

”Kun luin The Last Jedin ennen kuin The Force Awakens julkaistiin, olin että ’mitä?!’ ja soitin JJ:lle ja sanoin: ’Tiedättekö te tästä? Oletteko nähneet kohtauksen? Onko siinä leijuvia kivenjärkäleitä?´Ja he sanoivat: ’Ei ole, homma on hoidossa’.”

Mielenkiintoista tässä on erityisesti se, että kyseistä lopetusta ehdotti Johnson. Tämä viittaa siihen, että hänen alkuperäinen visionsa The Last Jedin Lukesta oli hyvin erilainen.