UUSIMMAT

Marvel Studios oli ennen ensimmäistä Iron Man -elokuvaa huolissaan siitä, voiko Robert Downey Jr.:n kiinnittää “perheleffaan”

13.11.2019 21:00 | Muropaketin toimitus

Robert Downey Jr. esitti Iron Mania Marvel-elokuvissa vuoden 2008 Iron Manista tänä vuonna julkaistuun Avengers: Endgameen saakka.

Marvel Studiosin näyttelijävalinnoista vastaava Sarah Finn on ollut mukana Avengers-elokuvien tuotannossa niiden alusta eli vuonna 2008 julkaistusta Iron Manista lähtien. Disney+ -palvelussa julkaistussa Avengers: Endgamen bonuskoosteessa Finn paljasti (Comicbook.comin kautta), että Robert Downey Jr.:n valinta Iron Manin rooliin ei ollut aivan suoraviivainen – vaikka sittemmin roolitus paljastuikin täydelliseksi.

Marvel Studios ei pitänyt Downeya “perheystävällisenä” vaihtoehtona, sillä tällä oli takanaan pidätyksiä ja huumeidenkäyttöä, mitkä johtivat muun muassa potkuihin tv-sarjasta Ally McBeal.

Finn kertoo, että Downey oli alun perin Jon Favreaun ehdotus, ja että tämä jatkoi ehdotuksensa esiin tuomista, koska hänen mielestään Downey vastasi niin hyvin Tony Starkin ominaisuuksia.

“Robert Downey Jr. ei ollut siinä vaiheessa kovin perheystävällinen nimi. Hänen mahdollinen valitsemisensa oli huolenaihe, olisiko hän sopiva supersankariksi, olisiko hän nimi, jolla promota perhe-elokuvaa? Jon oli ihastunut ajatukseen Downeysta roolissa ja kaikki olimme varmoja hänestä luovalla tasolla. Koska häntä ei voitu valita suoraan, ehdotin että testataan muitakin näyttelijöitä ja valitaan heistä paras”, Finn selittää.

Sittemmin esimerkiksi tuottaja Louis D’Esposito on kommentoinut, että Downeyn valinta oli paras päätös, mitä Marvel on ikinä tehnyt.

Muropaketin uusimmat