Mitä Luke Skywalkerille oikein tapahtui The Last Jedin lopussa? Ohjaaja paljastaa

11.01.2018 17:03 | Muropaketin toimitus

Star Wars: The Last Jedi -ohjaaja Rian Johnson avaa haastattelussa, mitä Mark Hamillin esittämälle Luke Skywalkerille oikein tapahtui viimeisimmän Star Warsin lopuksi.

Mikäli otsikko ei jo tarpeeksi vihjannut, sisältää ymmärrettävästi spoilereita.

Star Wars: The Last Jedin loppukohtaus jätti monet avaruussaagan ystävät hämmentyneen olotilan valtaan. Mitä Luke Skywalkerille oikein tapahtui sen jälkeen, kun hän taisteli astraaliprojektiona Kylo Reniä vastaan, minkä jälkeen aito Skywalker nähtiin haihtumassa olemattomiin. Kuoliko Luke?

Elokuvan ohjannut Rian Johnson avaa tapausta Huffington Postin haastattelussa:

”En halua ruotia asiaa liian tarkasti, sillä pidän siitä, että ihmiset saavat itse muodostaa omat käsityksensä. Mutta ajattelen sen niin että se, mitä hän tekee lopussa, kirjaimellisesti ottaa hänestä kaiken irti.”

Johnsonin mielestä kohtaus oli tärkeä hetki avaruussaagan tarinan suuressa kaaressa ja toivon säilymisestä ihmisten mielissä:

”Mennään vähän takaisin siihen, mitä hän [Luke] sanoi [The Last Jedin] alussa. ’Mitä ajattelet että yksi valosapelin kanssa kävelevä kaveri voi tehdä’. Vastaus on: luoda legenda, jonka avulla levitetään sanomaa toivosta. Ja kun hän on tehnyt sen, yhdistettynä siihen mitä teko vaati häneltä fyysisesti, voidaan ajatella että ei ole mitään voimakkaampaa mitä hän olisi voinut saavuttaa”, Johnson jatkaa.

Kohtauksella Johnson sitoo The Last Jedin edelliseen Star Wars -elokuvaan, The Force Awakensiin, sillä ”galaksi tarvitsee legendoja”.

”Ajattelen Reyn katsetta The Force Awakensissa, kun hän sanoo: ’Luke Skywalker, luulin että hän on pelkkä myytti’, valonpilkahdus silmissään. Ja ajattelen sitä, miltä minusta tuntui kun tulin töihin ja ensimmäisen kerran tapasin Mark Hamillin ja aloin jutella hänen kanssaan, ja pysyin näkemään ainoastaan Luke Skywalkerin.”