Mitä tapahtuu, kun elokuvateatterit avataan koronapandemian jälkeen? Asiat eivät mene ihan niin kuin moni elokuva-alalla varmasti toivoisi

02.04.2020 15:03 | Muropaketin toimitus

Arvioiden mukaan katsojat palaavat koronakriisin jälkeen elokuvateattereihin – mutta hitaasti.

Koronakriisikin on jossain vaiheessa ohi ja elokuvateatterit avaavat jälleen ovensa. Suurin osa katsojista aikoo ehdottomasti suunnata tuolloin elokuviin, mutta tuoreen tutkimuksen mukaan paluu ei välttämättä ole kovin nopeaa.

“Social Distancing Moviegoing and TV Habits” -tutkimus selvitti yli 6000 amerikkalaisen ajatuksia elokuvien ja television katselun suhteen. Deadlinen uutisen mukaan 70 % kyselyyn vastanneista sanoo menevänsä jälleen elokuviin kunhan teatterit taas avautuvat. Näistä noin 45 % oli sitä mieltä, että he menevät elokuviin heti niiden avauduttua tai vain muutaman päivän viiveellä.

56 % kyselyyn vastanneista oli kuitenkin sitä mieltä, että he odottavat muutaman viikon, jopa muutaman kuukauden elokuvateattereiden uudelleen aukeamisen jälkeen, ennen kuin menevät elokuviin. Elokuvateattereilla on siis edessään haastavat ajat.

Ei lainkaan yllättävästi kyselyyn vastanneet kertoivat lisänneensä kotikatselun määrää. Noin 85 % osallistuneista kertoi, että elokuvien ja television katselu kotona lisääntyi koronapandemian sekoitettua maailman.