Neil Gaiman kritisoi Mikki Hiirtä pihiydestä – Disney tekee miljardihittejä, mutta ei maksa mitään alkuperäistarinoiden tekijöille

05.10.2021 15:00 | Muropaketin toimitus

Neil Gaiman tekee parhaillaan Netflixille Sandman-sarjaa ja ajaa alkuperäistarinoiden luojille oikeuksia.

Disney tekee jättitulosta ja Disney+:n ennustetaan hujauttavan muutamassa vuodessa suoratoiston markkinajohtajaksi Netflixin ohi. Kuitenkin tämä viihdejättiläinen on viime aikoina ollut otsikoissa, koska se ei maksa hittiensä taustalla olevien alkuperäisten tarinoiden tekijöille rojalteja.

Yksi näistä tekijöistä oli lukuisten Star Wars -tarinoiden taustalla oleva Alan Dean Foster, jonka kanssa Disney on sittemmin päässyt Slashfilmin uutisen mukaan sopimukseen, mutta tilanne on auki edelleen useiden muiden alkuperäistekijöiden kanssa.

Sandmanin isä Neil Gaiman antaa nyt tukensa näille alkuperäistekijöille ja kritisoi Disneytä sen politiikasta. Gaiman kommentoi asiaa Twitterissä.

Disney joutui rahahaasteen eteen myös Black Widow -elokuvansa osalta, kun elokuvan päätähti Scarlett Johansson haastoi Disneyn sopimusrikkomuksesta. Johanssonin sopimuksessa elokuva oli nimittäin tarkoitus julkaista ensin pelkästään elokuvateattereissa, mutta se julkaistiinkin samaan aikaan Disney+:ssa, mikä merkitsi Johanssonille odottamattomia tulonmenetyksiä.

Johanssonin ja Disneyn erimielisyys on kuitenkin saatu ratkaistua.

Muropaketin uusimmat